Elérkeztünk Los Cabosban is a fináléhoz, ahol az első kiemelt Stefanos Tsitsipas az ausztrál "démonjával" az ötödik kiemelt Alex De Minaurral csatázhat. Tsitsipas a 4. kiemelt Coricot, míg De Minaur a 3. kiemelt Pault búcsúztatta, Norrie negyedikként pedig Kovacevic ellen vérzett el.

Mondhatjuk papírforma, hiszen tsitsipas kiemelkedett a mezőnyből, míg De Minaur igazolta év elején is, hogy szeret Mexikóban versenyezni, hiszen megnyerte az acapulcoi 500 -as versenyt is március legelején.

Sokat tud változni egy hónap alatt minden teniszben, hiszen Tsitsipast körülölelte a szerelem rószaszín-lila mámora, melyet Paula Badosa okozott számára, ami érthető is valamilyen szinten. Sorra bukta a szetteket, aztán általánossá vált minden, megszokta a helyzetet, és Wimbledonban meccseket is kezdett nyerni, ami kellő önbizalmat, magabiztosságot adott megint neki és ezt lehet a játékán is érezni Los Cabosban.

Isnert könnyedén verte, Jarry ellen voltak nehézségei, de azt a meccset meg fordította a chílei ellen, melyet füvön Halléban még két szettben elbukott, ez is mutatja a fejlődését mind játékban és mentálisan is. Az elődöntős Coric elleni egyértelmű sikere pedig meggyőzött, hogy a fináléban is jó döntés a görög mellé állni.

De Minaur két könnyű ellenfelet kapott az első körökben a 298. tunéziai Mansourit és a keményen "hontalan" argentin Tirantét. A Paul és Koepfer elleni meccseken, ahol kvalifikáltabb rivális érkezett szembe, már csak három szettekben oldotta meg a feladatát.

Tsitsipas még egy minőségbeli ugrást jelent, ráadásul jöjjön a slusszpoén egymás elleni mérleg: 11-1 a görögnek, ezek után nem kérdés, hogy a jó formájához visszatérő Tsitsipas végső győzelmét várom Mexikóban.

Tsitsipas, Stefanos - De Minaur, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp