Új bajnokság, új remények, immáron még nagyobb szakadék a kezdésnél a címvédő Ferencváros és a többiek között. Igaz ez a Fehérvárra is, akik szégyenszemre, kételyes szituációkat magába foglalva éppenhogy bent maradtak tavaly az élvonalban egy utolsó fordulóbeli, kiesett vasas otthonában megvívott 0-0 -val végig pengeélen táncolva. A kilátástalanságot tetőzve, a hosszú évek óta a csapat főtámogatójaként a pénzt pumpáló Mol is kiszállt a támogatásból, ennek következménye, rengeteg kulcsjátékos eladásában csapódott le.

Bartos Grzelak idehozatala sem biztos, hogy a legjobb döntés volt. A svéd-lengyel edző mindössze két győzelmet tudott összeszorgoskodni a garnitúrájával, ami nagyon vékony öt döntetlen és négy vereség mellett. Az új szezonban pedig Újpesten egy félidőnyi emberelőnyből sem sikerült kiegyenlíteni a lilákkal szemben, így maradt a vesztes évnyitó, ami nem túl jó hangulat alapozásnak.

Jön a Fradi, akik nem szokták a bajnokságokat vereségekkel kezdeni. Pláne most, miután Csercseszovot elküldték, mindenki felszabadult, ami a Shamrock Rovers elleni kettős győzelemnél is látszott. Máté Csaba kezei alatt újra felfrissültek a játékosok, szárnyakat kaptak, újra gólképes a zöld-fehér társulat, ami eddig hiányzott a játékból.

Ezek után egy lendületben lévő FTC látogat Székesfehérvárra, a "Vidi" pedig nagyon passzív csapat benyomását keltette, akik kreativitás terén bajban vannak. Szerintem a kilencven perc során megfog mutatkozni az eredményben is a minőségbeli különbség, a Fradi minimum egy góllal megnyeri az NBI -es új szezonjának bemutatkozó meccsét.

MOL Fehérvár - Ferencváros: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp