Az elmúlt hétvégén elindult a magyar másodosztály 2023-24-es küzdelemsorozata is. A bajnoki felkészülési meccsek és a csapatok első fordulóbeli teljesítménye alapján én a Tiszakécske FC - Nyíregyháza Spartacus találkozót választottam ma játékra. Az oddsok alapján úgy tűnik, hogy nem várnak sok gólt ezen a találkozón a bukik. Lehet túl sok nem lesz, de 3 igen, ezért én a több mint 2,5 gól felett a mérkőzésen opciót választottam játékra.

Azon felül, hogy mind a két csapat két-két gólt lőve a saját mérkőzésén győzelemmel kezdte a bajnokságot, egy dolgot azért jó ha szem előtt tartunk a mostani bajnokság kapcsán. Az MLSZ versenykiírása értelmében a mostani bajnokságból 4 csapat esik ki automatikusan. Ez a tény azért elvileg döntően befolyásolhatja az egész szezont, mert aki szeretne másodosztályú maradni, annak azért csipkednie kell magát az egész szezon során.

Ezért is jött jól a nyitóforduló idegenbeli győzelme a Tiszakécske csapatának. Vas László vezetőedző elmondása szerint játékukon még van mit javítaniuk, de az idegenben szerzett 3 pont erőt és önbizalmat adhat a nyáron jelentősen megújult csapatának. A munkamániás tréner ezúttal sem számíthat Pongrácz Viktor és Winkler András játékára, de a gólok szempontjából ennek nincs jelentősége. Sokkal inkább számít az, hogy hogyan tudja forgatni a Zamostny, Horváth Z., Torvund, Cipf támadószekciót. A "gyenge" Szpari ellen is tudtak az elmúlt években gólokban gazdag mérkőzéseket játszani egymással a felek, most azért úgy tűnik egy minőségibb Nyíregyháza látogat Bács-Kiskun vármegyébe.

Mert az azért elvitathatatlan, hogy az elmúlt átigazolási időszakokhoz viszonyítva most erősített a legjobban a Nyíregyháza és ennek már az első fordulóban is láthattuk a jeleit. A kispadra hoztak egy ambiciózus trénert Tímár Krisztián személyében és a játékoskeretet is olyan játékosokkal próbálták megerősíteni, akik már valahol, valamikor bizonyítottak és maradt bennük potenciál a többre, a jobbra. A Siófok elleni 2:0-ás sikerük után például nagyon tetszett az edzői nyilatkozat, mely szerint kritikán aluli volt a helyzetkihasználásuk. Annak ellenére is, hogy egy mélyen védekező csapat volt az ellenfelük. Elvileg Kécskén' ilyenre nem kell számolniuk, mert a hazaiak is győzelemre játszanak. Azután tetszett még, hogy az új szerzemények közül Géresi Krisztián és Nagy Dominik mindjárt góllal nyitotta a nyíregyházai pályafutását. Szóval nekem úgy tűnik, hogy valami jó irányba indult meg a szabolcsi megyeszékhelyen és ezt egy esetleges mai győzelemmel bizonyíthatják is a fanyalgók számára.

Viszont ehhez a győzelemhez a gondolatom szerint minimum két-három gólra lesz szüksége a vendégeknek, mert a hazaiakat is képesnek tartom egy-két találat elérésére.

Tiszakécske FC - Nyíregyháza Spartacus: Gólok száma - Felett/alatt tipp