Két tippen hezitáltam (hasonló oddson) az ETO FC Győr–BVSC Zugló találkozó kapcsán, melyet szintén a magyar másodosztályú bajnokságban játszanak az ETO Parkban ma este. Itt is felmerült bennem az over 2,5 gól felett lehetősége, de végül a "könnyebb" tipp mellett döntöttem és megelégszem a hazai csapat duplázásával. Na most pont ez az a tipp ami lejöhet akár 15-20 perc alatt is, de előfordulhat az is, hogy még a 85. percben is rágjuk a körmünket, hogy mikor rúgják már be végre a hazaiak a második találatot is. Mert abban biztos vagyok, hogy az élvonalat megcélzó és a keretét ennek szellemében megerősítő ETO FC nekimegy majd a mostani vendégének is. Ezzel megpróbálja eltüntetni a BVSC 41 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.

Pár napja az írtam az MTK kapcsán az igazolásaikkal kapcsolatosan, hogy mocskos sok pénz van náluk. Nos, ez a megállapításom a győriekre hatványozottan igaz. Aki megtudja fizetni például Claudiu Bumba-t, ott van mit a tejbe aprítani. De a minőséget meg kell fizetni és Claudiu barátom már a nyitófordulóban bizonyította, hogy nem zsákbamacskát vásároltak vele a Rába partján. De úgy összességében elégedett lehetett Antonio Munoz mester csapata Gyirmót elleni támadójátékával. A 3 rúgott gól a városi rangadón több mint álomszerű kezdés, viszont ami utána következett az jó figyelmeztetés volt mind a szakmai stáb, mind a csapat számára. "Okos ember más hibájából tanul" tartja a mondás. Ha a győriek okosak, akkor láthatják, hogy főleg itt a bajnokság elején a két-háromgólos előnyöket pillára el lehet tüntetni, tehát koncentráltabban kell játszaniuk a mérkőzéseiken, akár már ma is, mint tették azt a Gyirmót ellen.

Az újonc BVSC is győzelemmel nyitotta a másodosztályú bajnokságot, de az igazsághoz szorosan hozzátartozik, hogy a lelkesedésükön kívül Fortuna kegyeivel sem álltak hadilábon a Hali elleni mérkőzésük során. Bár a zuglóiak is jelentősen megerősítették a keretüket a lehetőségeikhez mérten, de ez még nem egy élcsapat szint. Még akkor sem, ha hemzseg a keretük az NB I-ből kifutott játékosokkal. Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor az első fordulóban is inkább a szombathelyi Haladás uralta a meccset, de nem tudott vele élni. Lásd. az elrontott büntető. A mostani házigazdák szerintem nem lesznek ennyire kegyesek látogatóikkal és átadják a múltnak a 41 meccses veretlenségi sorozatukat.

Intenzív kezdést várok a hazaiaktól, mint ahogyan tették mindezt a múlt héten. De akkor sem kell pánikolnunk, ha mindez nem valósul meg, mert a kilencven perc során szinte biztosra veszem, hogy minimum kétszer hibázásra késztetik majd a vendégek védelmét.

Győri ETO - Bvsc-Zuglo: Győri ETO által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp