A nők is tovább robognak ők Montrealban versenyeznek. A Varvara Gracheva – Sorana Cirstea összecsapást néztem ki a mai programból.

A szorzók nagyon megindultak az orosz akarom mondani francia irányába, a fogadók nem tudom mit látnak Varvarába,mert semmi nem indokolja ezt a bizalmat. Tény,hogy márciusban hatalmas menetlésben volt,de egyrészt azóta két borításon is játszottak másrészt egy fél éve történt. Azóta pedig a formája gyorsan hanyatlott. Az eredmény listájára pillantva legnagyobb sikernek azt írhatjuk be,hogy Sabalenkától nyert egy szettet és ezzel le is zárult a dics himnusz. A múlt héten Washingtonban a selejtező második kiemeltjeként vághatott neki a küzdelmeknek. Azonban a sorsolás sem volt túl kegyes hiszen Fernandezt kapta,de ő sem tett le sokat az asztalra az is biztos. A második szervái gyengék és sebezhetőek voltak így rendszeresen esélyt kínált a kanadainak. Az egész találkozó alatt alárendelt szerepet játszott.

A románról is elmondható,hogy félelmetes formában volt márciusban ahogy Gracheva is. Tőle viszont nem láttunk szerencsére akkora mélyrepülést,mint a franciától. Ő sincs a csúcson,de Wimbledonban mégis csak verte a tavalyi elődöntős Mariát és a gyors tüzelő Ostapenkot. Ő is már a múlt héten megkezdte a felkészülést a US Openre. Washingtonban az első körben verte Marticot, az első szett könnyed sikere után egy heroikus második szettes tie breaket nyert meg ami azt mutatja,hogy éhes a győzelemre. Samsonovától viszont tény hogy könnyedén kikapott,de mintha nem is ugyanaz a játékos lett volna a pályán.

Mindent összevetve a formák és a játék tudásbeli különbség szerintem kiütközik majd és megnyeri a találkozót a román.

Gracheva, Varvara - Cirstea, Sorana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp