Egy nemzetközi barátságos mérkőzést választottam a mai játéknap első tippjének. Természetesen egy olyat ahol magyar érdekeltség is van, ebből nem nehéz kitalálni, hogy a Liverpool - Darmstadt 98 találkozóról próbálok egy olyan tippet hozni amiben még maradt némi érték és van rá reális esély, hogy zöldüljön is a tipp. Ez az opció nálam az 1. félidő 1,5 gól felett.

Hosszú távollét után újra angol földön játszik a Liverpool, igaz még mindig nem a saját otthonában, hanem a Preston városában található Deepdale Stadium-ban. A több mint 23 ezer fő befogadására alkalmas stadionban, ami egyébként holnap is egy EFL mérkőzés helyszíne lesz, tartja a bajnoki főpróbáját Jürgen Klopp alakulata és joggal bízhatunk benne, hogy a "Pool" nem lazsálja el ezt a mérkőzését sem. Kis túlzással mondhatjuk az angolok a felkészülésük során mostani ellenfelüknél csak jobb ellenfelek ellen játszottak és zömében már az első félidőben elkezdték a gólgyártást. Most sem hinném, hogy visszafognák magukat a "Vörösök", ezért úgy gondolom, hogy Klopp a legerősebb kezdőjét küldi majd pályára a Darmstadt ellen. Legalábbis 45 percig és akkor itt lehetne felsorolni azokat a spílereket, akik majd hozzák nekünk az első félidei gólokat. Maradjunk annyiban, hogy sokan vannak és hála Istennek, hogy közöttük van Szoboszlai Dominik is. Dominik a Bundesligából érkezett, ezért jól ismerheti a német mentalitást, ami a mérkőzésen még jól is jöhet számára.

Ha Darmstadt 98 szurkoló lennék esküszöm felmerülne bennem a kérdés így a szezon közeledtével, hogy hiányzott ez nekünk. Nem elég hogy egy sikeresnek még véletlenül sem nevezhető felkészülésen van túl a Bundesliga újonca, még itt a Liverpool is. Ráadásul Torsten Lieberknecht vezetőedző gárdája hemzseg a sérültektől, tehát még véletlenül sem állíthatja ki a legerősebb kezdőjét erre a mérkőzésre a kopasz tréner. Felkészülési mérkőzéseik 0 lőtt gólja jól visszaadja, hogy az új igazolásaikkal nem sikerült egyenlőre pótolni Phillip Tietz távozását. Ezért én nem is számolok a kék-fehérek góljaival. A tippemhez a védelmük összeszokatlansága és bizonytalansága kell.

Brutálisan erős kezdést és koncentrált játékot várok a Liverpooltól, annak pedig már az első félidei gólokban is jelentkeznie kell.

Liverpool - Darmstadt 98: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp