Tendál át a tenisz a tengerentúlra, így az amerikai és kanadai tornák is besűrűsödnek a US Open közeledtével. Masters tornára készülnek a férfiak, de a nőknek is Premier tornára kerül sor Kanadában. A szokásoknak megfelelően, nem koedukáltan, a Montreal-Tornto kettőst helyszínt rendre cserélik a nemek egymás között, most a nőké Montreal, míg a férfiak Torontóban mérkőznek a pontokért.

Én a női helyszínre "látogatok" el, ahol a friss Hopman Kupa győztes Vekic további tündöklését várom, hiszen a számára jóval kedveltebb gyors felületeknek még jobban kibontakoztathatja az agresszív stílusát.

Vekic Márciusban Monterreyben nyert kemény pályás tornát, Berlinben pedig füvön döntőzött, a Hopman Kupát pedig Coriccal képviselve a dalmát színeket megnyerték Horvátországnak.

Ezek után önbizalommal vághat neki a montreali tornának is, ahol az olasz Paolini lesz az ellenfele.

Paolini év elején kisebb gödörbe került, ám a nyáron a salakos tornák kihúzták a szekerét a csávából, ennek köszönhetően újra ott van az 50 között a nők mezőnyében. A kemény pályás szezonja azonban mélyen negatív idén, összegezve 3-7 a mérlege és pechjére most megint TOp játékost kapott az első körben. Idén verte őt Bondár Anna, Cocciaretto, Maria, Bjorklund is, nem a legnagyobb nevek, egy bomba formás Donna Vekicnek illene ezen a felületen megoldania az olasz kipipálását.

Én sima két szettben várom a továbblépését, de inkább a biztosabbnak tűnő győzelem opciót húznám be, mégiscsak új kontinensen versenyeznek a teniszezők, amire ne adj isten rámehet egy szett is az akklimatizálódásra fogva a dolgokat.

Paolini, Jasmine - Vekic, Donna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp