A férfiak Kanadában most torontói helyszínt "kapták meg" (ugye felváltva Montreallal a nőkkel osztoznak a helyszíneken). Vasek Pospisil kapott is az alkalmon és szabadkártyával ott lehet a hazai pályás Masters tornán, de csak azzal, mert kihagyások miatt alaposan elvesztette a fonalat idén, alig játszott mérkőzést, a legmagasabb szinten pedig még kevesebbet, pedig egy Mastersen kellene nagyon a meccsrutin és az emelt színvonal, az most nincs meg a kanadai játékában.

Február legeleje óta két fellépése volt. Wimbledonban a brazil salakos Meligeni verte két szettben a selejtező első fordulójában, míg a múlt héten Granbyban, ugyancsak hazai földön már az ausztrál Walton penderítette ki az első körben a Challenger Touron.

Most meg jön egy felfelé ívelő formát mutató olasz, Matteo Arnaldi személyében, aki ráadásul a selejtező két fordulójában szépen belőhette a játékát. Az amerikai Alexsandar Kovacevicset és a horvát, de Amerikában tanuló és dolgozó Pecoticot is egyaránt 6:4,6:4 -es két-két szettben oldotta meg.

Arnaldi sikeres meccsek után önbizalommal várhatja, a nagy kihagyás után próbálkozó, de az útját csak kereső hazai játékost. A realitás azt mondatja velem, hogy itt két sima, breakelt szettes talján siker fog születni, szerintem a realitás a valóság talajára is sikeresen megérkezik majd, mely olasz örömöt eredményez a találkozó végeztével.

Ezek után Pospisil is megoldandó feladatnak ígérkezik, mert a sokat tapasztalt 33 éves, rutinos kanadait önmagában a hazai pálya és a szurkolók nem fogják megmenteni a vereségtől.

Pospisil, Vasek - Arnaldi, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp