Az első forduló eseményei tovább zajlanak Montrealban. A kora délutáni programból a Petra Martic – Lesia Tsurenko összecsapást néztem ki.

A női mezőnyből az egyik kedvencem a technikai tudása okán a horvát. Azonban most nem mellette hanem Tsurenkora teszem le a voksomat. Sajnos, nagyon is indokolt. Hiszen egy jó menete volt Madridban,de egyébként feburár óta kész kínszenvedést láthatunk Martictól. Füvön hiába vannak meg az adottságai nem megy neki ezen a borításon ez köztudott. Az is tény,hogy magához képest jól muzsikált a gyepen. Ezt követően természetesen ő is a kemény pályás időszakra kanyarodott,de eléggé lehangoló az eddigi produciója. Washingtonban bántóan kikapott Cirsteától. Az első szettet könnyedén elbukta,de a második szettben rengeteg esélye volt,hogy övé legyen a játszma. A milliónyi break labdából és szett labdából nem tudott egyet megcsinálni. Mentálisan régen is voltak problémái,hogy nem képes élni az esélyeivel emiatt sem lett soha él játékos a horvát. Sajnos, ez a kór visszatért nála.

Tsurenko pedig szinte kivétel nélkül két három kört minden tornán menni tud. Női mezőnyben ez nagyon masszív játék szintet jelent. Ha megnézzük,hogy salakon Jabuer,Kasatkina és Swiatek győzte le. Bizony kikerekedhet a szemünk és felmerülhet bennünk,hogy e nevektől ki nem kapna ki?! Wimbledonban a kötelező győzelmeket mind lehozta így három győztes meccs után kellett csak búcsúznia egy top10-es ellen. Itt Montrealban selejtezőből indult,de mivel ez az első kemény pályás tornája hosszabb szünet után mindenképp előnynek számít mintsem hátránynak. Ráadásul ellentmondást nem tűrően kétszer két sima játszmában jutott fel a főtáblára.

E találkozón is nem véletlenül ő az esélyes. Formája alapján magabiztos ukrán sikert várok.

Martic, Petra - Tsurenko, Lesia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp