Természetesen nem estem én egyáltalán fejre, és még csak nem is bolondultam meg, hogy hatalmas Liverpool-drukker létemre arra fogadok, hogy ezen a mérkőzésen gólt fog kapni az angol csapat. Hiszen ugyan tényleg annyira Liverpool-drukker vagyok, mint Makótól Jeruzsálem, ám azért arra alaposan figyeltem, hogy ne fogadjak kedvenceim ellen, hanem csakis arra, hogy gólt fognak kapni ezen a BL-mérkőzésen. Ettől még lehet 1-2, 1-3, 1-4 vagy akár 1-5 is az eredmény. Én ugyan nem bánom…

Viszont attól nem lehet eltekinteni, hogy ezúttal a Marakana, azaz hivatalosan a Rajko Mitic Stadion lesz a mérkőzés helyszíne. És azért írtam a becenevet, vagyis a Marakanát, mert - őszintén szólva - még soha senkitől nem hallottam olyasmit, hogy "megyek focimeccset nézni a Rajko Mitic Stadionban", cserébe viszont már több ezerszer hallottam azt, hogy "megyek a Marakanába". Szerintem rengeteg olyan focirajongó van, akik nem tudják (vagy nem akarják soha megjegyezni), hogy hivatalosan Rajko Mitic Stadion a Marakana igazi neve.

Nem véletlenül írtam eddig többet a mérkőzés helyszínéről, mint a Belgrádban pályára lépő csapatokról, hiszen legeslegelsőnek azt érdemes tudni, hogy a Crvena Zvezda stadionjában egészen félelmetes légkör és hangulat bír lenni. Annyira, hogy nagyon-nagyon-nagyon nagyon! És ez az elképesztően félelmetes légkör olykor-olykor bizony még az olyan focistákra is bénítólag bír hatni - legalább néhány másodpercre -, mint az Anfielden levő nagyszerű hangulathoz hozzászokott Liverpool-játékosok.

Amúgy azt azért külön is érdemes megemlíteni, hogy nagyon jó Jürgen Klopp edző azon döntése, miszerint Xherdan Shaqiri maradjon Liverpoolban és ne utazzon el Belgrádba. A vendégek trénere ezzel a döntéssel minden bizonnyal megelőzte és még időben semlegesítette a nagyobb "bajt", ugyanis előre borítékolható volt 100 százalékos arányban, hogy Szerbiában egyáltalán nem fogják lelkesen fogadni a koszovói származású svájci labdarúgó Shaqirit. Aki, ugyebár, világra szóló botrányt okozott, amikor az idén nyáron rendezett világbajnokságon az albán sas megformázásával ünnepelte a szerbek elleni gólját.

A hazaiaknál egyetlen sérült sincs, mindenki játszhat, de minden bizonnyal nem ez számíthat majd leginkább a hazaiak gólszerzésénél (sőt, tutira biztos vagyok abban, hogy egyáltalán nem, abszolút semmit sem), hanem az, hogy a szerbek legalább egy gólt szerezzenek annak csapatnak, amelyiknek tagja a koszovói származású Xherdan Shaqiri.

Red Star Belgrade - Liverpool: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp