Olasz belharccal folytatódik a Rogers Cup, a férfiak idén Torontoban versenyeznek, ahol már idejekorán összecsapnak nagy nevek.

Berrettininek nem olyan nagyon könnyű a helyzete mostanában, sérülések és egy kis depresszió (mostanában ez nem egyedi jelenség) sem könnyítette meg az életét. Idén csak Wimbledonban jutott el a negyedik körig, viszonylag korán kiesett a tornákról, viszont az látszik, hogy már kezd visszatérni az önbizalma. Mivel nem volt erőnyerő Torontóban, egy meccset már lejátszott, egy kissé nekem fekete ló, Barrere ellen nyert két sima szettben. Nagy szerva, őrült nagy tenyeres jellemzi a játékát, fonák oldalon viszont nagyon kilóg, rendszerint nyeseget, egy jó fonákos ellen bajban van, minden labdára nem lehet kifarolni.

Márpedig Sinner eléggé üti a fonákokat, a NextGen egyik legjobbja, felszálló ágból mind a két oldalról gyilkos ütései vannak. Wimbledon óta, majd egy hónapja nem játszott Sinner, teljesen kipihenten vághat bele az amerikai túrába. Kemény pályán kifejezetten jól megy neki a játék, Miamiban és Rotterdamban döntőzött, Indian Wellsben elődöntő, Montpellierben pedig tornagyőztes lett.

Még ha a világranglista nem is azt mutatja, de szerintem Olaszország két legjobbja csap össze a második körben, nálam a döntő faktor a fonák oldalon van, Sinner már nem az a fajta játékos, aki ellen meg lehet úszni a fonákokat. Érdekesség, hogy tétmeccsen még nem találkoztak egymással. Egy szorosabb és egy simább szettet várok, nálam ez sima Sinner győzelemnek néz ki, akár sima kettőben is.

Berrettini, Matteo - Sinner, Jannik: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp