Úriember és majom biztosra nem fogad, ezért a sima Sevilla sikert én kihagyom. (Nem vagyok álszent, privátban dehogy hagyom ki...)

Szóval nem akarok litániát írni, én azt várom, hogy a Sevilla komoly pofont ad az ellenfélnek. Az andalúz csapat előző idénye elég kuka volt, de Mendilibar a végén a görbét egyenesre húzta, a Sevilla pedig a sima bennmaradás mellett megnyerte az Európa Ligát.

A keret java részt együtt maradt (eddig, hisz azért lehet itt még ez-az), és ez a keret nagyon bő, nagyon erős, és minőségi. A csapat helyezése attól is függ majd, ki marad egészséges, mert eleve ma már két fontos védekező játékos sérüléssel startol. Viszont a Sevilla tudja, hogy nem lesz minden évben EL-siker, és az nem fordulhat elő, hogy a tabella 2. felében végez a csapat.

Ez a Sevilla brutálisan erős, és ha sikerül jól rajtolni, szerintem a top4 az a minimum. Elképesztően bő a keret, minden posztra 2-3 játékos, és minőség, minőség, minőség.

A Valencia a másik oldal. Peter Lim a Valencia tulaja elvileg szingapúri, de tuti van benne skót vér. Úgy akar pénzt kivenni a klubból, hogy bele nem nagyon tesz. Ő azt hiszi, az egyre silányabb utánpótlás bázisból fiatalokat felhozva benn lehet ragadni, sőt stabil csapatot lehet létrehozni. Ez olyan csapatoknál sem igazán megy, mint a Barca. Kellenek a minőségi légiósok. Lim viszont nem költ, akikben volt pénz, mint Soler, rég eladta. Elvileg friss a hír, hogy a RM a megsérült Courtois helyére Mamardashvilit akarja, még az lenne csak a csapás a Valencia számára.

Musah is ment, érkezők oldalán szinte senki. Pepelu a Levantéből lesz a megmentő?

Az előző idényben 2 egységre volt a Valencia a kieséstől. Ha nincs az az egy-két 'életmenő' ítélet, ami a Valenciát segítette, rég a Segundára készülnek. Tavasszal volt zsinórban 6 olyan idegenbeli meccsük, ahol kikaptak, és nem lőttek gólt. A baj nem baj, hanem egy másik egy-szótagú szó, aminek a közepén szintén a betű van, és sz-szel kezdőik, meg r-rel végződik.

Már a szurkolók és a mester mellett maguk a játékosok kérik Lim-et, hogy igazoljon még. Hihetetlen keskeny a keret, és ok, nincs kettős terhelés, de ha itt egy-két kulcsember megsérült, akkor ebből olyan sima kiesés lesz...

Nekem van egy teóriám, ha már a játékosok is a tulajt kérik, hogy erősítsen, ők is érzik, nagy a gond. Simán lehet, hogy mivel itt a Sevilla ellen eleve nem lenne könnyű pontot gyűjteni, direkt kapnak egy komoly pofont, hogy Lim is lássa, van baj. Ha mondjuk ikszelnek, vagy kikapnak 1-0-ra, Lim mondhatja, hogy na akkor mi van, jobb csapat, majd máskor nyerünk. De ha jön egy 6-0, talán észbe kap. (Persze nem fog).

RIP Valencia, 6.00 a kiesésük a bet365-ön, van benne érték, nem kevés.

Illet volna még fényezni a Sevillát, de inkább azt írom, bár este 21:30-mas meccs, elvileg 37 Celsius fok vár a srácokra a kezdőrúgásnál. Egészségükre :D

Sevilla - Valencia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp