Hogy repül az idő. Még jóformán el sem kezdődött kis hazánk első osztályú bajnoksága az OTP Bank Liga, de máris a harmadik fordulónál járunk. A szombati játéknap nyitómérkőzésén, az Újpest FC - Mezőkövesd találkozón találtam egy olyan opciót, mely nagyon kedvemre való és ha a csapatok eddigi teljesítményét nézem, akkor számomra bőven vállalható. Ez pedig nem más, mint a hazai csapat duplázása a 90 perc során.

Bár még csak két (csonka) fordulón vagyunk túl a bajnokságban, de megmondom őszintén kívülállóként nekem nagyon tetszik ahogyan az újpestiek beleálltak az eddigi mérkőzéseikbe. Már a nyári igazolásaik előrevetítették, hogy egy támadó szelleműbb csapat formálódik a lila-fehéreknél, de abban nem voltam biztos, hogy Nebojsa Vignjevic fel meri majd mindezt vállaltatni a csapata taktikájában. Nos, az eddigi mérkőzéseik arra engednek következtetni, hogy igen. 5 gólt lőttek, 4-et kaptak, ezzel 4 pontot szereztek és most egy olyan ellenfél látogat hozzájuk a Mezőkövesd személyében, akik a bőven verhető csapatok kategóriájába játszotta magát. Mivel Csoboth Kevin kiállítás miatti egymeccses eltiltása az előző fordulóban letelt, így tovább erősödött a lilák támadószekciója, amely nélküle sem volt éppen terméketlen. A reaktivált Matija Ljujic a góllövést tekintve megállíthatatlannak tűnik, de ehhez az is kell, hogy a csapattársai maradéktalanul kiszolgálják a szerb származású középpályást. Van játéka a liláknak, nem is akármilyen és én úgy gondolom, hogy ez a mai mérkőzésen gólokban is jelentkezik majd.

Annál is inkább sanszos ez a tipp, mert óriási bajban vannak a mezőkövesdiek. Két vereség, 3:7-es gólkülönbség Kuttor Attila csapatának az eddigi mérlege és ez ma sem fog javulni. Stefan Drazic egyedül kevés, hogy kihúzza a gödörből csapatát és erre maga a Mester is tett utalást a DVTK elleni hazai vereségük után. Rövid a kispad, sok a sérült és úgy látszik "Tállai elvtárs" nem partner a csapat megerősítéséhez.

Akkor se ijedjünk meg, ha ez a tipp nagyon hamar leesik, de akkor se ha nem. Viszont ez a mostani Újpest kivéreztetheti ma a Matyókat, tovább rontva Kuttor helyzetét.

Újpest FC - Mezőkövesd: Újpest FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp