Végre angol bajnokság, végre Szobo bemutatkozás, s végre egyből egy rangadó. Liverpool szurkolóként inkább a vendég oldal jelenlegi helyzete és taktikája felöl fogom megközelíteni a tippet, de a Chelsearől is lesz egy pár szó.

Tavaly tavasszal rendszert váltott a Liverpool, Trent AlexArnold támadásoknál már nem a jobb szélen váltogatta a pozicióját Hendersonnal és Salahval, hanem behúzodott a pálya közepébe és egy 3-2-2-3-es ún. WM rendszer lett az eredménye. Elég sikeresnek volt mondható a váltás, ugyanis visszatért a Pool játékába a jó letámadás, Arnoldtól jöttek a gólpasszok és a bajnokság vége felé az eredmények is kezdtek jönni. Ennek szellemében jöttek a nyári átigazolások, középre McAllister és Szobo tökéletesen passzolna ebbe a rendszerbe, a nagy probléma, hogy jöttek a szaudiak, amivel Kloppék nem számoltak, és vitték Hendersont és Fabinhot, aminek köszönhetően nagyon szűk lett a csapat középpályája és minőségi 6-os nélkül maradtak. Ez a felkészülési meccseken meg is látszott rendesen, hogy idén a Pool meccsen valószínűleg az OUTSCORE fog dominálni, vagyis fognak tudni lőni meccsenként 3-4 gólt, de szükség is lesz rá, mivel kapni is fognak min. 2-3at.

Chelseanél jelenleg továbbra is kaotikus a helyzet. A szaudi kéz itt elég rendesen besegített, vitte a felesleges játékosokat, viszont egyenlőre a minőségi pótlás még nem érkezett meg a Chelseahez. Nkunku jött s lesérült, Mendy a kapuból eligazolt s talán a meccsig Keppa sem lesz már a Chelsea kötelékébe. Pochettino nincs könnyű helyzetben, ugyanis lenyomott egy teljes felkészülést egy olyan kerettel ami nem 100%-os, nincs kialakítva és a játékosai csak úgy jönnek mennek. Számára ez egy átmeneti időszak, míg a csapat körvonalazodik és megértik az elképzeléseit.

Van két átalakulásban lévő csapatunk, számomra itt a gólok fognak dominálni.

Chelsea - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp