A mai listából szemezgetve a női vonalon láttam csak perspektívát. A Varvara Gracheva – Caroline Wozniacki összecsapást választottam. Régen volt már,de a nevét sikerült leírnom elsőre a dánnak(lengyelnek). Pedig három és fél éve versenyzett utoljára Caroline. A női mezőnyben sajnos még mindig van helye. Azért írom,hogy sajnos,mert jobb lenne ha több kiemelkedő teniszező lenne a mezőnyben. Az anyai örömök mellett mindenképp vágyott vissza a tenisz színpadára aminek mi csak örülhetünk.

Ennek okán bizony van létjogosultsága Wozniackinak a pályán. Ezért a voksom egyértelműen rá esett. Már Birrell ellen is erősen kapaszkodtam,hogy ne írjak elemzést pedig szépen lehozta az első meccsét. A játéka az ausztrállal vívott csatában a vártnál könnyedebb sikert hozott. Összesen négy játékot engedélyezett egy 100 környéki játékosnak,ez is mutatja mennyire helye van a mezőnyben.A második körben Montreálban jól kezdett éles szervákkal és precízen kivitelezett labdáival előnybe is került. Lábbal azért még nincs a korábbi szinteken,de szerintem mérkőzésről mérkőzésre ez javulni fog. A világ top5 legjobb formában lévő játékosától kikapni egyébként sem szégyen. A türelem rendületlenül az alap szisztémájának a része. Nehéz szituációkban is képes volt kisakkozni a labdamenetet Vondrousova ellen.

Gracheváról viszont kevés pozitív dolog mondható el az elmúlt hetek tükrében. Hiszen a kemény pályára való áttérés nagyon rozsdásan megy a franciának. A felkészülés a US Openre inkább egy vesszőfutásra hasonlít,mintsem bemelegítésre. Mind a három a tornán elindult ebből három vereséget gyűjtött be. Egyetlen sikert tudhat magáénak itt Cincinnatiben a selejtező első körében ahol Danilinánát aki 800-on kívül a ranglistán három szettben tudott legyőzni. A következő kanyarban Bucsa pedig lemosta a pályáról esélyt sem adott neki. Szerencsés vesztesként azonban itt lehet a főtáblán.

Varvara bizonytalan játéka és pocsék formája megágyaz Wozniacki sikerének. Remek felhozó meccs melyet szerintem hozni fog a dán.

Gracheva, Varvara - Wozniacki, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp