A szerdai napon már a második forduló küzdelmei zajlanak Cincinnatiben. A férfiak találkozóiból egy korai meccset néztem ki az Ugo Humbert – Tommy Paul viadalt.

A francia Atlantában óriási menetelést produkált amivel meg is nyerte a tornát. Majd Washingtonban is szépen lépdelt azonban a negyeddöntőtől visszalépett vélhetően kimerültsége okán. Ennek viszont még most is a levét issza az eredményei erre engednek következtetni. Torontoban Jarryt verte három szettben és Fritz ellen is három szettest játszott,nem mondhatni hogy azóta is könnyed találkozói lennének Humbertnek. Az amerikaival szemben lopott egy szettet,de Taylor enerváltnak tűnik mostanában. Szenvedős az egész játéka. Ugo csapata bízhatott benne,hogy majd Fils első körös meccsén végre habkönnyű győzelem várhat rá. Azonban erre is sikerült rácáfolnia,mert a második szettben sokat javult Arthur. A harmadik játszmára viszont teljesen elfogyott Humbert honfitársa.

Mondhatnánk,hogy Tommy is hasonló cipőben jár ami valahol igaz is. Hiszen ő is hatalmas menetelést produkált Torontoban a műlt héten ahol csak Sinner parancsolt megálljt neki az elődöntőben. Amit fontos kiemelni,hogy Alcarazt is megverte és így rengeteg önbizalomra tett szert. Itt Cincinnatiben az első fordulóban Kecmenovic ellen egy nem túl könnyű találkozón végig koncentrált maradt. Pedig a végletekig kiélezett meccs volt. A szerb 8-ból hét break labdát hárított az amerikai pedig mindössze kettőt engedélyezett Kecmenovicnak,de az adogatását egyszer sem bukta el. Két órás meccs volt,de a lendület és a magabiztosság a francia ellen még tartani fog meglátásom szerint.

A hazai pálya biztos plusz erőket ad majd Tommynak és a formák alapján is az ő győzelmét várom. Az állóképességük hasonló szinten van az elmúlt hetek alapján,de egyértelműen az amerikai mentálisan jelenleg Ugo felett áll.

Humbert, Ugo - Paul, Tommy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp