Alig hogy véget ért a torontoi Masters torna, nyakunkon a következő ezres verseny, a helyszín most Cicinnati, a főszereplők pedig többé-kevésbé ugyanazok, a tenisz krémje.

Monfils már az előző héten is mutatott nekünk pár meglepetést, és ugye a hot shotokban sem volt hiány, de kezdésnek megverte a wimbledoni meglepetésembert, Eubankst, majd még nagyobb meglepire Tsitsipast sima kettőben verte, viszont a görög embertelen mennyiségű ki nem kényszerített hibát ütött, és végül a későbbi bajnok, Sinner állította meg. Cincinnatiben sem volt egy könnyű sorsolása, első körben Norrie, akit egy hosszabb meccsen vert meg, viszont megsérült azon a meccsen, nála ez mindig kérdéses, de egy ilyen futóbolond ellen, mint de Minaur, nem túl jó előjel.

De Minaur a múlt heti döntőjével világranglista csúcsot döntött (12), és már a top 10 ajtaját veri a kis ausztrál. Nagyot ment Torontoban, verte Fritzet és Medvedevet is, lehetetlennek tűnő állásokból jött vissza, ő nem az a fajta játékos, aki feladja. Brutal lábmunkája van, szinte le se lehet lőni a pályáról, nincs óriás ütőereje, de mindent visszapakolgat. Ezt a múlt heti teniszt Amerikába is áthozta, Wolfot egy kis megingást leszámítva agyonverte, ezzel a játékkal pedig Monfils ellen is bőven esélyes.

Fizikálisabb mérkőzésre számítok, hosszabb labdamenetekkel, Monfils sem fiatalodik már, és bár mind a ketten majdnem végigtolták az előző hetet, de Minaurban jóval több energia van, így egy esetleges hosszabb mérkőzés is inkább neki kedvezhet. Nálam ha minden jól megy ez 0:2.

Monfils, Gael - De Minaur, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp