A legjobb 16 között csap össze Max Purcell és Stanislas Wawrinka. Meglepő tény,hogy még soha nem találkozott a két játékos.

Pedig az ausztrál sem mai gyerek hisz már 25 éves. Régóta a top100 környékén van,de átütő sikert soha nem láttunk tőle. Meglátásom szerint a képességei sincsenek meg ahhoz,hogy kimagasló játékos legyen. Májusban volt egy nagyobb menetelése Koreában két Challenger tornán,de után teljesen szétesett a játéka és csak a vereségeket gyűjtögette. A számokat vizsgálva láthatóan annyira kifulladt,hogy a koreai kaland óta egy meccset nyert a múlt heti torontói megindulásáig. Akkor a selejtezőből startolva a főtáblán megverte Auger-t ezzel papíron egy nagy skalpot begyűjtött. Azonban a kanadai többet repül,mint játszik az elmúlt időszakban. Másrészt a svájcihoz jelenleg hasonló formában és képességgel rendelkező Murray már túl nagy falat volt neki.

A svájci és stábja köztudottan precíz energia menedzsmenttel állítják össze a Tour programot. Mivel saját bevallásuk szerint is Stan már csak egy egy tornára tud felpörögni,heteken át tartó terhelésre nem képes. Ez okos és célszerű döntés volt a részükről. Umagban egészen döntőig menetelt és ez a forma nem illant el. Azóta pihent,de itt Cincinnatiben ott folytatta ahol abbahagyta. Az öreg fejben mennyire topon van mi sem bizonyítja jobban,hogy az első körben Nakashima ellen nyolcból nyolc break labdát hárított. Látszik,hogy ezen a tornán nagyon szeretne jó eredményt elérni. Hangulat ember,de hogy így elkapta a fonalat kétlem,hogy Purcell akadály lenne. Tiafoét pedig két játszmában lerendezte.

Az ausztrál már ellőtte a puskaporát azzal,hogy Ruudot kiverte akinek a játéka a Garros óta ismét szétesőben van. Egy motivált jó formában lévő Wawrinkának vernie kell egy ilyen középszerű játékost.

Wawrinka, Stanislas - Purcell, Max: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp