Idén brutális mennyiségű pénzt áldoztak eddig a Szaúdi Professional League csapatai, aminek meg is lett az eredménye. Egyre több ország jelentkezik be a bajnokság közvetítési jogaiért (spanyol, francia...), amiről természetesen nem maradhatott le Magyarország sem. Én nem bánom, mert ezek a srácok lehetnek azok, akik pénzt hozhatnak a számomra, azt pedig mindig szeretem nézni, amikor fogadok egy mérkőzésre.

Az Al Nassrnál meg is lett már most az eredménye annak, hogy ennyi pénzt öltek a csapatba, az együttes megnyerte a nyári Bl-nek nevezett Club Championshipet. Ennek örömére nagyon sokan kaptak pihenőt az első fordulóra, ami meg is látszott az eredményen, mert kikapott a csapat az Ettifaqtól. A találkozó elején még Mané góljával vezetett az Al Nassr, onnan viszont fordítani tudott Gerrard csapata, Quaison és Moussa Dembelé góljával. Majd most hazai pályán javítanak, amúgy is be kell mutatni a trófeát, a játékosokat, a stábot, és egy nagy sztár sem lesz az ellenfélnél.

Az Al Taawon a szegényebb csapatok közé tartozik, aminek megvan az ára. Nem tudnak nagy játékosokat igazolni, gyakorlatilag olyan külföldieket sikerült csak igazoljanak, akik soha nem voltak meghatározott játékosok egy csapatnál sem, a legdrágább igazolásuk 2 millió volt. Igazoltak például egy kameruni csatárt, aki bő egy év alatt három csapatban is játszott, illetve évente csapatot vált. Itt is szerintem maximum azért marad, mert olyan játékosokkal találkozhat a pályán, ahol sehol máshol.

Nagy pénzben fogadnék arra, hogy a hazai együttes két légiósa, az elefántcsontparti Konan és az argentin Martinez is távozni fog még a nyáron, helyettük várok még legalább két világsztárt.

Ahogy olvastam ma már mindenki bevethető gyakorlatilag hazai oldalon, Ospina és Martinez a két hiányzó.

Az Al Taawon döntetlennel kezdte a bajnokságot, de nagyon meglepne, ha ezen a mérkőzésen is sikerülne pontot szerezzenek. Sokkal jobbak a hazaiak, így pedig hogy ilyen minőségi igazolások is érkeztek az Al Nassrhoz, még inkább nagyobb a differencia közöttük.

A hazai pálya, az első fordulós vesztes mérkőzés, Ronaldo mentalitása és az, hogy kapott megfelelő társakat szerintem egy sima mérkőzést eredményez a számukra. Legalább 3 hazai gólt várok.

Al Nassr - Al Taawon Buraidah: Al Nassr által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp