Angliában változott a bíráskodás, és rekord hosszúságú félidőkre van kilátás. Ez mindenképp kedvez a góloknak!

A Tottenham a Brentford ellen 2-2-es első félidőt játszott, és 56 perces volt végül a teljes hossza a játékrésznek, a londoniak is a ráadás perceiben szerezték a második találatukat. A Spurs játékát elemezve mindenki azt várta, hogy porrá verik őket, mert Kane távozása, és a totálisan kezdő menedzser, Ante Postecoglu szerepvállalása mind negatívan hathatott. Erre cáfoltak rá a londoniak, hiszen meglepően egységes csapat benyomását keltették. Képesek voltak 1-2-ről is felállni, az új irányító, James Maddison pedig két gólpasszal nyitott.

A Manchester United mérkőzésén ugyan csak 2 perc volt a félidőben a hosszabbítás, azonban a második játékrészben már 7 perc, amely során voltak érdekes történések, állítólag a Wolves nem kapott meg egy tizenegyest, mivel Onana kapus bődületesen rosszul jött ki egy beívelésre (szerintem nem volt büntető). Rengeteg bizonytalanságot láthattunk a védekezésükben, ha Onana nem véd olyan jól, bizony a Farkasok elhozhattak volna legalább egy pontot az Old Traffordról.

Nem lehet tudni, hogy a Wolves volt-e olyan jó, vagy az United olyan gyenge. Talán a Spurs elleni mérkőzés után okosabbak leszünk. Én azt emelném ki, hogy nincs igazi középcsatára a csapatnak, a Wolves ellen Marcus Rashford játszott ebben a pozícióban, de látszott, hogy nem oda való, neki kell a tér az elmozgáshoz és elfutásokhoz. Emiatt gondolom azt, hogy kevesebb kapuralövésük volt, nem azért, mert a Wolves olyan jól védekezett volna.

Szóval ha Erik Ten Hag visszateszi Rashfordot a helyére, és mondjuk előre felépülne Rasmus Hojlund, akkor retteghet mindenki, mert szerintem bitang erős ez az idei United. A whoscored szerint ugyan a dán még sérült, de én bizakodom!

Mi várható? Szerintem jöhetnek a gólok. A United nagyon dominált a Wolves ellen, a labdabirtoklása megvolt, különösen az első félidőben. A Farkasok betömörültek, mélyen védekeztek. A Spurs hazai pályán nem fog ilyen mélyen játszani, tehát több tere lehet még Rashfordnak is. Ellen a másik oldalon annyira gyengének tűnik a United védelme (a Wolvesnak komoly helyzetei voltak!) – Maguire hiányában is –, hogy bízom a Spurs gólban is; akár egy hosszú első félidő végén.

Tottenham - Manchester United: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp