Osztályt váltok, de maradok a magyar vonalon és ezúttal a Merkantil Bank Liga 5. fordulójából választottam egy olyan találkozót, ahol két eddig nyeretlen csapat feszül egymásnak. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy a Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár összecsapásról van szó, mely az Alcufer Stadionban kerül lebonyolításra. A vármegyei derbin mind a két csapat az első győzelmére hajt a szezonban. Erre elvileg a hazai csapatnak van több esélye, de a vendégcsapatnál történt hét közbeni edzőváltás miatt ezt a lehetőséget elvetettem. Ugyanakkor meghagytam játékra egy olyan tippet, melyet akkor is játszhatónak tartottam volna, ha a vendégeknél nem történik semmi. Ez pedig nem más, mint a hazai csapat duplázása.

Nincs könnyű helyzetben Csizmadia Csaba a gyirmótiak vezetőedzője, mert hiába játszik elfogadható játékot a csapata az az eredményességben nem nagyon mutatkozik meg náluk. Valahogy azt a játékot kellene elővarázsolniuk, melyet még a nyitófordulóban az ETO ellen mutattak be a második félidőben. Ezt viszont záros határidőn belül teljesíteniük kell Adamcsek Mátééknak, mert különben ahogy múlik az idő úgy megy majd el a játékosok önbizalma. Most a vármegyei szomszédvár személyében pont egy olyan ellenfél érkezik hozzájuk, akik ellen el is kezdhetik a gólgyártást.

Mert történjen bármilyen változás az MTE 1904 berkein belül, aki gyenge az gyenge is marad, azon nem segít egy azonnali edzőváltás. Németh Zoltán vezetőedző helyett az a Király József lett a vendégek edzője, aki így a szakmai igazgatói tevékenysége mellett az edzői teendőket is el fogja látni egyben. A hír hallatán miért is lett nekem olyan hirtelen kisvárdai feelingem? A csapat gyenge Testvér! A csapat, amelyet szakmai igazgatóként összehoztál. 4/4 vereség 1 lőtt góllal, 11 kapottal. Ezen egyszerűen nincs mit magyarázni és ha ezt a ziccert a gyirmótiak nem használják ki, akkor ott is erősen el kell gondolkodni, hogy a jelenlegi padbitorló e a legjobb megoldás erre a posztra.

Most induljunk ki abból, hogy a hazaiaknak sikerül majd a negatív spirálból kilépniük, ahhoz pedig elképzelésem szerint minimum két szerzett gólra lesz szükségük.

Gyirmot FC - MTE 1904 Mosonmagyaróvár: Gyirmot FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp