A célegyenesbe fordult a Cincinnati torna. Az első elődöntőt Iga Swiatek és Coco Gauff vívja. Eddig hétszer találkoztak és mindannyiszor a lengyel nyert. A fogadók mégis folyamatosan nyomják fel Iga szorzóját.

Tény hogy bomba formában van az amerikai,de nem verhetetlen. Washington óta menetel,de ahogy Montrealban elkapta Pegula úgy Swiatek is meg fogja verni. Cocot ráadásul igazi erőpróba elé nem is állították a torna alatt. Tehetséges ellenfelei voltak,de nem elit játékosok. Ezért kár lenne elemezni,hogy idáig hogyan jutott el,mert nevetségesen egyszerű sorsolása volt. Inkább vissza eveznék a kanadai viadalra ahol Pegula ellen a mérkőzés elején rozsdásan játszott honfitársa pedig 100%-on pörgött. Hasonlóra számíthat a mai mérkőzésen is. Hiszen köztudott,hogy Iga teljes gőzzel kezdi a meccseit. Bár igaz,hogy mostanában meccs elején többször bajba került. Szeret rövidíteni Coco,de a lengyelt lábbal megverni elég elkeseredett lépés. A játékstílusa egyszerűen nem fekszik neki. Hiszen egy szettet sem tudott még nyerni Swiatek ellen. Pegula fejben higgadtabb tudott maradni a végjátékra. Egyértlemű hogy a döntő pillanatokban nem képes fókuszált lenni. Ráadásul egyfajta blokk biztos kialakult Gauffnál azzal,hogy a lengyel mindig ilyen demoralizálóan felülmúlja az összecsapásaiknál.

A lengyelnek nincs oka panaszra hiszen ezen a héten Zheng elleni első szettet leszámítva gyorsan robog a döntő felé. Pedig Vondrousova és Collins papíron igazi erőpróba,de Swiateket nehéz megállítani. A nyolc között az első szett után összeroppant a cseh lány hiszen hiába adott bele mindent a hullámvasutas első játszma után ő zuhant ki a kocsiból. Ha egy Vondrousova is így megtört akkor Gauff tinédzserként nem sok jóra számíthat.

Szerintem a tapasztalat és az egymás elleni mérleg is azt mondatja velem,hogy ezt is Swiatek nyeri.

Swiatek, Iga - Gauff, Coco: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp