Két remek nyitánnyal indító csapat találkozik szombat este Manchesterben, ami a tavalyi bajnokságot nézve egyértelműen rangadónak mondható. Nem egy nagy elvárás ettől a két csapattól, hogy mindketten betaláljanak, elég sokszor sikerült ez az elmúlt szezonban is nekik, nem kellene ennek ma sem gondot okoznia.

Idegenben rúgott hármat a City, majd nyerte meg az Európai Szuperkupát hétközben, ám közel sem olyan rózsás a helyzet a csapat háza táján. A védelem elég hiányos, Cancelo visszatért, de már megy is, Stones továbbra sincs, Ruben Dias is kérdéses. A középpályáról néhány hónapra kiesett de Bruyne, míg Bernardo Silva is betegséggel küszköd és közel sem biztos, hogy fit lesz a meccsre. Elől azért nem féltem a kékeket, a középpályán bőven van minőségi emberük és Haalanddal szinte nem kérdés 1-2 gól legalább meccsenként. A védelem viszont egy ilyen jó támadószekcióval rendelkező csapat ellen azért kapitulálhat akár 1-nél többször is ma este...

Ötöt rúgtak ugyanis a szarkák a nyitómeccsen és meglehetősen erős játékot mutattak, ami idén is szép eredményeket vetít előre a csapatnak. Az új igazolás Tonalinak 6 perc kellett, hogy beköszönjön a PL-ben, Isak is rúgott gyorsan kettőt, míg Barnes beállása után egy gólpassz-gól kombival mutatta, hogy számíthatnak rá még a kispadról is. Az előszezonban és a tavalyi szezon alatt sem volt gond általában a gólszerzéssel, a középpálya tovább erősödött, úgyhogy bőven okozhatnak gondot ma a Citynek.

Fordított felállásban ugyan, de tavaly a harmadik fordulóban toltak egy 3:3-as izgalmas döntetlent a srácok, valami hasonlóra számítok ma is és úgy gondolom kinyílik a gólcsap mindkét oldalon.

Manchester City - Newcastle United: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp