Szombaton újra megkezdi a bajnoki arany hajszolását a Dortmund. Tavaly elképesztő csalódottak lehettek hiszen az utolsó fordulóban bukták el az elsőséget, amit a Bayern München köszönt szépen. Idén talán még nehezebb dolguk lesz, viszont a nyitányon hazai pályán egyértelműen esélyesként lépnek pályára. Az emlékek egészen jók, hiszen tavaly 6:1-re ütötték ki a Kölnt a Signal Iduna Parkban.. A felkészülésük egészen jól sikerült. Hét barimeccset is játszottak amelyeken egy döntetlen mellett hat győzelmet arattak. Pedig ellenfeleik között szerepelt az Ajax, Chelsea vagy a Manchester United is. Bellingham hiánya tehát nem nagyon látszott, annak ellenére hogy egyik legjobbjukat veszítették el. Támadásban továbbra is bitang jó ez a csapat, Hallerék egyenesen szórják a gólokat. Nmecha és Sabitzer érkezett Belli pótlására a középpálya megerősítésére. A védelem viszont eléggé sebezhető, főleg most hogy Mateu Morey, Schlotterbeck és Meunier is kidőltek onnan a felkészülési meccsek alatt. Egy tétmeccsen túl vannak már a szezonban. A kupában 6-1 re sikerült nyerniük a negyedosztályú ellenfelük ellen, akik ugye szintén gólt tudtak szerezni ellenük..

A Köln mindig veszélyes ellenfél. Steffen Baumgart együttese tavaly például Kölnben 3:2-re le is győzte a Borussiát amit követett a már említett 6:1-es cumi. A nyáron 5-6 játékost sikerült a csapathoz édesgetniük, akik többnyire ingyen érkeztek így nem volt nagy költekezés. Tavaly a középmezőnyben zártak, amivel idén is vélhetően kiegyeznének szerintem annak fejében hogy nem sikerült erősíteniük a keretükön. A kupában például csak hosszabbítás után tudták kiharcolni a továbbjutást, 3:1-re győzték le az Osnabrücköt.

A Dortmund védelme erősen tartalékos és sebezhető, ellenben Hallerék szerintem nem maradnak adósok a gólokkal. Így 3,5 feletti oddsért érdemes lehet megpróbálni a az első félidős gólváltást.

Tipp: 4-2

Borussia Dortmund - 1. FC Köln: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp