Nagy az öröm mostanában a székely csapat háza táján, ugyanis a tavalyi román kupa győzelem után idén is a Konferencia Liga selejtezőjében próbálgathatja bontogatnia a szárnyait, s ahogy az eddigi eredmények bizonyítják igencsak sikeresen teszi ezt. A második körben egy bolgár csapatot sikerült két vállra fektetni, míg a harmadikban a kazah Aktobet sikerült idegenben verve továbbjutnia a KL play off körébe.

Nagy eredmény ez a csapatnak is és Romániának is, hiszen a többi kirakat csapattal ellentétben a Sepsi az aki két éve stabilan tud koefficiens pontokat gyüjteni az országnak. Stabil csapatot tudott összerakni az idén érkező Liviu Ciobotariu a szentgyörgyieknél, viszont ami miatt én ma mégis a vendég pontszerzés felé mozdulok el, az a kettős terhelés, amit nem könnyű egy szűk kerettel rendelkező csapatnak elbírnia. A bolgár továbbjutás és a kazah előtti első meccs között játszodtak utoljára román bajnokit, akkor mindhárom meccs hazai pályán került megrendezésre és már nagyon látszodtak a fáradtság jelei az Otelul Galati ellen, idén egyetlen gólt kaptak az is azon a találkozón esett, viszont akkor még sikerült döntetlenre menteni a találkozót a mérkőzés vége felé. Most egy nagyon hosszú kiszállás van mögöttük, ugyanis az Aktobe meccs előtt s után egy több mint 6 órás repülő utat kellett megtegyenek. Csütörtökön már a tavaly előtti norvég bajnok Bodo Glimt érkezik, ami jelen pillanatban fontosabb, mint 1-3 pont a hazai pontvadászatban, ugyanis a play off idejére az alapszakaszban megszerzett pontok feleződnek.

A szebeni Hermannstadt masszív középcsapat képét kelti az eddigi négy meccs alatt, csak a tavalyi bajnok és a dobogóra hajtó Craiova tudta őket megverni, minimális 1-0ás eredménnyel. Ma minden bizonnyal ők lesznek a frissebbek és a felkészültebbek, ami véleményem szerint pontot fog tudni eredményezni a mai kiszállásukon.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - AFC Hermannstadt: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp