Szombaton 15:30-as kezdéssel tolják le a Kecskemét - Puskás Akadémia bajnokit az OTP Bank Liga 5. fordulójában. Nem irigylem a csapatokat, hiszen potom 36 fokban feszülnek majd egymásnak a Széktói stadionban. Brutális körülmények, kicsit meg is lepődtem, hogy nem teszik át a meccseket későbbi időpontra.

Na de visszatérve a lényegre, nem épp álomkörülmények között kerül sorra ez a rangadóként is aposztrofálható mérkőzés. A vendég Puskás nagyon jó formában kapta el a szezonrajtot, más kérdés, hogy baromi peches Hornyák Zsolt együttese. Eddig jobbára csak idegenben tudtak győzni, hazai pályán viszont megnyert párharcokat hoztak ki döntetlenre mind az Újpest (3:3), mind legutóbb a Fehérvár ellen (2:2). Pedig egyértelműen bajnokaspiráns lehet idén a Felcsút látva eddigi játékukat. Lamin Colleyval nem bír az ellenfelek védelme, Jonathan Levi is nagyon él a támadóharmadban, ráadásul Jakub Plsek szintén lövöldözi a gólokat.

Amennyiben hátul nagyobb fokústabilitást tudnak majd kialakítani Hornyákék, akkor idén komolyan számolni kell a Mészáros Lölő-féle csapattal.

A Kecskemét két győzelemmel nyitotta a szezont. Még a nyitókörben elmaradt egy meccse a Konferencia Liga szereplés miatt, míg legutóbb némi meglepetésre 1:0-lás vereséget szenvedtek az újonc MTK-tól. Szabó István kritizálta is kissé a csapat játékát, ám ez a váratlan fiaskó aligha zökkentené ki mentálisan az alföldi lilákat. Hazai pályán minden bizonnyal javítani szeretnének, pechükre a liga tényleg legjobb formában lévő csapata látogat hozzájuk.

Véleményem szerint, amennyiben a Kecsó otthon szeretné tartani mindhárom pontot, akkor ott valakinek elől kell hozni a gólokat, mivel én a Puskás találatában szinte biztos vagyok az elmúlt meccseket látva.

A hazaiak oldalán is megvannak ugyanakkor azok a playerek, akik képesek lehetnek bevenni Markek kapuját. Szuhodovszki, az ismételten visszatérő Horváth Krisztofer, de akár Nagy Krisztián, vagy Tóth Barna lábában is ott lapulhat egy dugó.

Ennek következtében nekem a meccsre a legerősebb megérzésem, hogy mindkét csapat lő gólt. Egyedül az időjárási körülményektől tartok kicsit. A hőség könnyen lehet, hogy lassítja majd az iramot, ám a második félidőben a koncentráció pont emiatt csökkenhet, s akár a védelem mindkét oldalon belebakizhat egy-egy szituációba.

Tippem: 1-1-es döntetlen

Kecskeméti TE - Puskás Akadémia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp