A német Bundesliga második fordulójának rangadójára kerül sor Mönchengladbachban a Borussia-Parkban. A teljesen átalakult Borussia az idén komoly célokért küzdő Bayert fogadja.

Hogy mi adja az igazi pikantériát? Hát a hazai edző személye. Emlékezhetünk rá, hogy Gerardo Seaone a tavalyi szezonban még a Bayer Leverkusen kispadján ült, ahol a gyenge eredmények miatt kellett távoznia, és helyére érkezett Xabi Alonso, aki baromi jól összerakta a Gyógyszergyáriakat. A nyáron ’Gladbachban koncepcióváltás volt, új sportigazgató jött (Wolfsburgból Nils Schmadtke), akinek az első komoly döntése volt Seaone kinevezése.

Ezután beindultak, és totálisan felfrissítették a keretet. Először is túladtak Marcus Thuramon és Ramy Bensebainin, és idehoztak tényleg jó arcokat. Jött kölcsönbe a Leedstől Maximilian Wober, a Sparta Prahatól Tomas Cvancara, a Bresttől Franck Honorat, a Benficától Julian Weigl, a Werdertől Christian Chiarodia, és még néhány alsóbb osztályból érkező tehetség. Totális keretátalakítás történt tehát, új utat keresnek, a David Farke edző által kitalált irány nem jött be.

Ez az új irány a totális támadófutball, amire Seaone kiváló alany. Az első fordulóban az Augsburg otthonában léptek pályára, és őszinte leszek: én ennyire pörgős mérkőzést régen láttam. 4-4 lett a végeredmény, mindkét csapat totális futballt tolt, mentek előre mindvégig. Ajánlom mindenki figyelmébe a cseh fiatal srácot, Cvancara szerintem sokra fogja vinni, nem véletlenül volt az ára 10 millió euró.

A másik oldalon a Bayer Leverkusen a Leipzig ellen játszott hasonló mérkőzést, 3-2-re nyertek. Nagyon frankó támadójátékuk van, Xabi mester mostanra tényleg összerakta, még az új arc, Boniface is baromi jó. Szóval esetükben is minden a gólokról szól.

Speciális fogadásban jó ötletnek tartom Jonas Hoffmannt valamilyen módon kivenni. Ő tavaly még a Gladbach játékosa volt, most a Leverkusené, biztosan oda fogja tenni magát. Szerintem egy sárga lap – gól kombó szépen fizet esetében. A bet365-nél ezt összerakva 19.20-as odds jött ki például. Én azonban maradok a góloknál, szerintem iszonyú gyors és pörgős meccsre van ismét kilátás, nálam az első félidő két gólja tetszetős.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp