Továbbra is tart a City dominanciája az angol bajnokságban, köszönhetően a pénzügyi előnyüknek, köszönhetően Guardiolának, köszönhetően a minőségi keretnek, egyszóval minden adott Citynél egy korszakos, verhetetlen csapat megalakulásához és fentartásához.

Előző hétvégén a City a Newcastlet fogadta hazai pályán, és sokan azt várták, hogy Kevin De Bruyne hosszú sérülése egy cseppet visszaveti Guardioláék szezon eleji formáját, viszont a mély keretének köszönhetően jött egy, az útobbi időben másodhegedűsé vált játékos, Phil Foden és átvette a karmester szerepét. Az eddig lejátszott 131 PL meccséből Foden helyzet kialakításban a Newcastle ellen volt a legsikeresebb, szám szerint 7 helyzetet dolgozott ki a csapattársainak, amiből 1-et Alvarez gólra is váltott, az hogy nem sikerült több asziszt jegyeznie az nagyban köszönhető Haalandnak, aki azon a meccsen rengeteg helyzetet elpuskázott. Nagy szerep hárulhat idén Fodenre, az eddigi egy meccs alapján remekül állja a sarat, mára is sokat várok tőle.

A bajnokságban várható végső helyezést hosszú távon nem a keretérték fogja megmutatni, hanem a játékos fizetésekre elköltött összeg, ebben a mutatóban a Sheffield United mindössze a 19. és csak az idén feljutó Lutont tudja megelőzni. Ezek alapján jogosan várható, hogy idén a kiesés ellen fognak küzdeni, amit bizonyitja az eddig elért eredmények, 2 meccs 2 vereség, annak ellenére, hogy a sorsolás eddig nem mondható rossznak számukra, hiszen sem a Palace sem a Nottingham nem lesz idén top 10-ben mégis mindkét csapattól sikerült vereséget szenvedniük. Ami eddig nagyon gyengén megy a csapatnak az a helyzetkialakítás: nyitó meccsen a Palace ellen mindössze 8-szor lőttek kapura, amiből 1 lővés talált kaput, ez 0,39 xG-t eredményezett. Nagyot a második meccsre sem sikerült javulni, Nottingham ellen összejött 7 kapura lövés, amiből 3 talált kaput és kidolgoztak 0,43-as xGt. Ez az eddigi ellenfeleit nézve édes kevés.

Nincs egy súlycsoportban a két csapat, a City mondhatni jelenleg a világ legjobb csapata, míg a Sheffield jövőre valszeg a Champoban küzdhet az újabb feljutásért. Egy könnyed City győzelemre számítok, szerintem már a félidőre biztos előny tudatában mehetnek pihenni.

Sheffield United - Manchester City: Félidő - Mérkőzés tipp