A gimnáziumi angol tanárom, az ír származású Shawn mindig ezzel a két csapattal példálózott, magyarra fordítva írta fel a táblára: Új kastély - Májmedence ... Jó rég volt ...

A 95 -ös Alan Shearer a Blackburnból pedig átszerződött a szarkákhoz, azóta követem és kedvelem a fekete-fehér csíkosokat, amolyan kedvenc csapatommá váltak. Örültem is az arab pénzinjekciójának, aminek köszönhetően újra számottevő erőt képviselhetnek a premier Leagueban, és nem kell félni a rettegett kieséstől, osztályváltástól. Tonali szintű futballistákkal lehet erősíteni, kiszakítva a Milan családból, mert van az a pénz (persze a játékost sajnálhattuk, aki sírva hagyta el hazai együttesét).

Erős ez a Newcastle, ám valami még hiányzik, meg-megszorongathatja a nagyokat egy-egy meccs erejéig, de huzamosan nem tudott eddig olyan teljesítményt letenni, ami meghozta volna az áttörést.

Most pedig az a Liverpool jön, akik ellen alig akadt sikerélményük a szarkáknak.

Klopp 12-1-1 -re áll Eddie Howeval szemben eddigi csatározásaik során, rendre felülmúlja az edzőtársát.

A közelmúltat említve, idén februárban 2-0, míg tavaly áprilisban 1-0 -as pool siker született a St. James Parkban.

Én most sem érzem azt a pluszt amivel egy ilyen derbit megnyerhetne a Newcastle. Direkt nem ömlengtem Szoboszlai Dominikról, mert ezt megteszi a mindennapi sportsajtó. Örülünk, hogy Dominik ott van és nem csak, hogy jelen van, de rendre kezdőként olyat tesz le az asztalra, amire csettinthetünk.

A Poolban jelenleg is sokkal több olyan klasszis van, aki eltud dönteni ilyen fontos és kiemelt meccseket, szerintem a Liverpool ma sem fog kikapni, 1,66 -on remeknek érzem ezt a tippet.

Newcastle United - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp