Öt fordulónak kellett ahhoz eltelnie, hogy kijelenthessük, nincs már 100%-os csapat a magyar másodosztályban, a Merkantil Bank Ligában. Az utolsó mohikán az ETO FC Győr volt, de a múlt szombati Nyíregyháza elleni bajnokiján egy gólokban gazdag találkozón (3:2) vereséget szenvedett, melyet azonnal kihasznált az Erős Gábor trenírozta Budafok és a táblázat élére ugrott. Pánikolniuk ettől függetlenül nem kell a Rába partiaknak, mert máris itt van a javítás lehetősége, saját közönségük előtt, a középmezőnyös Tiszakécske ellenében. Tippemmel rámegyek a gyakoriságra és a győriek duplázását célzom meg. Tavaly oda-vissza 2:0-ra nyerni tudott a mostaninál gyengébb ETO, tehát szerintem nem egy lehetetlen elvárás most sem a hazaiak duplázása. Ugyanakkor, hogy ez elég lesz-e a győzelmükhöz, majd csak 21:00 óra körül tudnám megmondani.

A zöld-fehérek Szpari elleni vereségének hosszabb videóját megtekintve, nekem két dolog jött le Antonio Munoz csapatáról, ami mindenféleképpen javításra szorul a jövőben, ha komolyan gondolják az NB I-be jutásos álmaikat. Én úgy láttam, lehet hogy tudat alatt, de kicsit nagy volt az arc egyes játékosoknál és kevés az alázat. Ez rövid távon mentálisan orvosolható, tehát szerintem a mai mérkőzésen már nem fogunk találkozni ezzel a problémával. Ugyanakkor a csapat védelme jelenleg egy gyülekezetre hasonlít, ezért nem véletlen, hogy a BVSC elleni mérkőzésüket kivéve mindig kaptak gólt. Ez a tippemnek nagyon jót is tenne, hisz a vendégcsapat eddig minden meccsén lőtt gólt és ha abból indulok ki, hogy a győriek győzni szeretnének, akkor ahhoz minimum két gólt kellene lőniük. Most nem kezdem el felsorolni, hogy kik lehetnek képesek zöldíteni a tippemet, de Bumba haveromban azért bízok.

Elemzésen kívül, de nagyon nagyot csalódtam ennek a nagy múltú klubnak a hivatalos oldalában. A mérkőzéssel kapcsolatban a legfrissebb hír így 9 órával a találkozó előtt, hogy nevelőtanárt keresnek a Fehér Miklós Gimnáziumba 8 órás munkaidőbe. No comment...

A Tiszakécskei LC oldaláról legalább megtudhattuk, hogy a legnagyobb mumusukhoz utaznak a bravúr reményében. Én nem is írnám le egyébként teljesen Vas László vezetőedző csapatának az esélyeit, főleg ebben a kiszámíthatatlan ligában nem. Viszont ahogy fentebb említettem, hogy minden találkozójukon szereztek eddig gólt a kék-sárgák, úgy ennek az ellenkezője is igaz. Minden találkozójukon kaptak is gólt a mostani vendégek. Ráadásul a legutóbbi kettőn ötöt is. Főleg a Haladás elleni legutóbbi hazai 2:3 fájhat igazán a vendégcsapatnak, hisz ott félidei vezetésről tudtak pont nélkül maradni a 90+4. percben. Az, hogy ez mentálisan miként van még benne a vendégekben nem tudni, de hogy az esélyeimet nem rontja azt biztosra veszem.

Igazság szerint egy magabiztos hazai győzelmet várok ide, de a két csapat védelmét, védekezését megnézve befigyelhet ide egy gólzáporos 2:2 is. Akár így, akár úgy szerintem a hazai duplázás egy bőven vállalható tipp erre a találkozóra.

Győri ETO - Tiszakécske FC: Győri ETO által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp