Az idei US Open férfi küzdelmeiben a főtáblán három! magyarnak is szurkolhatunk, ami nagy szó azok után, hogy rendre Fucsovics képviselt minket csupán. Fucsovics most is ott van, mellette Marozsán Fábián és a védett ranglistával szereplő Balázs Attila van jelen, aki hamarosan szögre akasztja az ütőt, de még "kiélvezi" az utolsó lehetőségeit az él tenisz csillogását, ha már korábban megdolgozott érte, ám a fránya talp problémája sajnos közbeszólt.

Örülhetünk tehát a három magyarnak, a sorsolás szeszélyének viszont nem, hiszen mindannyian top ellenfelet kaptak. Fucsó Kordát, Marozsán Gasquet, míg Balázs húzott bele a legjobban, aki a 2021 -es bajnok Daniil Medvedevet kapta.

Én Marozsán meccsét választottam. Fábián 23 évesen érte azt el, hogy berobbant az ATP Tourra. Az Alcaraz elleni sikere a római Mastersen világ szenzáció volt, ám láthatjuk fixen a jó teljesítményt még nem tudja hozni. A Grand Slamek hangulatát is meg kell szoknia, teljesen már az intenzitás a körítés, mint egy Challengere viadalon. Wimbledonban a kvali selejtezőjének utolsó lépcsőfokán Marterer ellen botlott meg, de szerencsés vesztesként kapott egy Lucky Loser kártyát, mivel Goffin ellen végül egy szettre volt jó Fábián.

Gasquet egy rutinos róka, aki szintén magas lesz sajnos Marozsánnak. A US Openre szoritkozva, az elmúlt években a francia rendre addig ment, amíg nem botlott TOP játékosba. 2018 -ban Djokovic a harmadik körben, 2019 -ben az első körben négy szettben Berrettini, 2020 -ban De Minaur a második körben négy szettben, 2021 -ben Medvedev az első körben, tavaly pedig Nadal a harmadik körben búcsúztatta, az addigi ellenfeleit rendre megoldotta, akik például Marozsán szintjén teniszeznek.

Most is ezt várom, Fábiánnak pár GS torna kell még, míg számottevő eredményt érhet el, de látszik rajta van az ügyön.

Gasquet, Richard - Marozsan, Fabian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp