Balázs Attila rögös utat járt be, többször neki indulások után az ITF versenyeken és ATP Challengereken átvágva magát ért el a csúcsra a TOP100 -ba, amit 2020-21 -ben ért el. Utána jött a pandémia és a fránya sérülései, főleg a krónikus talpgyulladása aminek a kiújulása teljesen ellehetetlenítette a normális visszatérését. Ennek megfelelően befagyasztották a pontjait és a 2021 -es sikereit mér most próbálja, amolyan hattyúdalként kiélvezni. Látható, hogy itt már nem meccs és szett győzelmekre kell az ő esetében gondolni, hanem egy-egy gamenek is örülnie kell majd.

Balázs alapból salakos játékos, de az idei három szemcsésen megvívott meccse ATP tornákon is megmutatta, hogy hol van jelenleg. Hiába akar nagyon és szeretné megmutatni, egyszerűen a fizikális képességei ellehetetlenítik, hogy normális teniszt mutasson. Monte Carloban Masters turnén Van Assche 6:2,6:0, Barcelonaban Zapata Miralles 6:2,6:2, míg Madridban Masters tornán Altmaier 6:1,6:1 -el intézte el.

Balázs a Budai Tenisz Centrumban amolyan koordinátorként és edzőként már megkapta a pozícióját az utánpótlásban és a felnőtt játékosokért is felel, megvan mit fog csinálni a profi karrierje lezárása után. A US Openen az első körben a veszteseknek 30 millió forintnyi díjat dobnak, azért volt értelme elutaznia.

Medvedev azonban nem csak neki más szint, Balázsnak viszont olyan lesz, mit, kis túlzással egy amatőr versenyző ugrana be egy GS torna főtáblájára.

Az oroszlán jelen esetben Medvedev nem fogja kímélni a magyar fiút és kis gazella gidaként fogja szétmarcangolni sajnos Attilát. Szettenként két gameket nem nézek ki belőle, ötnél nem fog többet gyújteni az első fordulóban a világranglista harmadik ellen.

Medvedev, Daniil - Balazs, Attila: Játékok száma - Felett/alatt tipp