A kis argentin Baez révbe ért a héten Winston-Salemben, ahol első rangos kemény pályás ATP Tour tornáját sikerült megnyernie a mai döntőben (magyar idő szerint szombat 23 -kor kezdődött). Megérte tehát a befektetett energia, egész héten nagy intenzitással, önkívületi állapotban ütve, a papírformát döntögetve jutott tovább minden körből. Underdogként Galan ellen 2,05, Vukic ellen 2,30, Djere ellen 2,25, Coric ellen 2,95, míg a döntőben Lehecka ellen 2,40 -es szorzón adták a bukik és rendre rácáfolt a "szakértőkre". Ám ennek a nagy hétnek meg is lehetnek az áldozatai, olyan formában, hogy a US Open pedig balul sül el.

Az a Coric az ellenfél az első körben, akit a Winston-salemi elődöntőben nagy nehézségek árán győzött le döntő szett tie-breakben.

Egy frissebb két nappal előbb New Yorkba érkező horvát lesz ott rajtnál, míg Baez fáradtan, tornagyőzelemmel a zsákban érkezik.

A US Openes előmenetelük is árulkodó lehet. Míg Coricnak ez a kilencedik nekifutása itt, addig Baez harmadjára próbálkozik csupán, igaz ez az életkorból is adódik. Coric volt már negyeddöntős is, míg Baez eddig főtáblán nyert meccs nélkül áll az amerikai gigantikus méretű városba.

Mindent egybevetve, egy kifulladásig küzdő, a múlt hetet eksztázisban végig ütő Baez fut ki a pályára New Yorkban, aki alapvetően salakos beállítottsággal rendelkezik. Coric tudatosan nem tett bele mindent a múlt hétbe, ő neki elsőbbséget jelent egy ilyen nagy torna, mindennek szerintem az eredményben is látszatja lesz. Kemény pályán kétszer egymás után nem kap ki Coric a kis gauchótól.

Baez, Sebastian - Coric, Borna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp