Az előző héten is írtam erről a mérkőzésről egy "elemzést"-tippajánlást, akkor a norvégok győzelmét tettem, hiszen azt vártam, hogy már az első meccsen megpróbálják eldönteni a továbbjutás sorsát, ez akkor nem jött össze, hiszen nagyon pechesek voltak, de úgy gondolom hazai pályán ki kell jöjjön a két csapat közti szintkülönbség.

Volt szerencsém a helyszínen megtekinteni a 2-2 végződő odavágó mérkőzést, mondhatni egy csapat volt a pályán. A Bodo/Glimt mint tehnikailag, mind fizikálisan és mind taktikailag végig főlényben volt. Ezt mutatja a labdabirtkolás, hiszen 66-34 volt az arány az ő javukra. Helyzetek számában ez még sem mutatkozott meg, hiszen szinte végig a biztos előny tudatában játszodhattak. Első félidő közepén megszerezték a vezetést, és a stabil labdabirtoklásra álltak fel. Jött a második félidő 10. másodperce és a semmiből odakerült a 16-osba egy OSK játékos, volt egy minimális kontakt, nagy homorítás és egy könnyű síppal befújt büntető. Ezután ismét kezébe vette a mérkőzést a norvég csapat, jött is a CSK-től egy nagyon jól eleresztett lővés, ismét náluk az előny. Majd a mérkőzés végén, a 83. percben a frissen beállt Varga Roli ért be a 16-oson belülre, ismét homorítás és büntető.

Sok román bajnoki mérkőzésen ebből a két büntető szituációból sokszor egyet sem fújnak be, itt a székely csapatnak szerencséje volt a francia játékvezetővel, hogy mindkettőt befújta, mert mindkét esetben meg volt az a minimális kontakt, amit ha a középbíró megad a VAR már nem tudja elvenni.

Ahogy már említettem legalább 2 "osztállyal" magasabb szintet képvisel a norvég listavezető, ha bejutnak a Konf. liga csoportkörébe ők ott a továbbjutásért fognak játszani. Szerintem nem fog kétszer ilyen szerencsés napot kifogni a Sepsi, s ahogy volt a Debrecen - Rapid Wien párharcnál itt is kinyilhat a gólzsák, és több gólos hazai sikert várok ettől a mérkőzéstől.

Bodø/Glimt - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp