Leginkább arra alapozom azon elgondolásomat, hogy a házigazda Lyon fogja megnyerni ezt a mérkőzést, hogy az első meccsel ellentétben, amikor bokasérülés miatt nem játszhatott a francia együttesben, ezúttal ott lesz a csapatban Nabil Fekir. Róla érdemes tudni, hogy nem csak jó játékos, de csapattársai számára nagyon sokat számít a jelenléte a pályán. Arra is érdemes visszaemlékezni, hogy Fekir nélkül is majdnem nyertek a franciák a Hoffenheim otthonában (ami, ugyebár, Sinsheim és Rhein-Neckar Aréna), s csak az utolsó perc utáni hosszabbítás 3. percében, azaz a 93. percben bírt egyenlíteni - és ezzel pontot menteni - a Hoffenheim.

Előhozakodhatnék azzal is, hogy a Lyon továbbra is veretlen a Bajnokok Ligájában, pedig már eltelt három forduló és már a visszavágóknál tartanak a csapatok, de az talán jelentősebb dolog, ha azt említem,, hogy utóbbi 11 meccsén mindössze csak egyetlen egy vereséget szenvedett a Lyon, és akkor is a francia bajnokságban egyeduralkodó PSG tudta csak legyőzni. Még augusztus volt, amikor vereséget szenvedett a Nizzától, ám most már november hónap elején járunk, de az eltelt időszak alatt mindössze csak a PSG győzte le az Olympique Lyon együttesét. Ráadásul az a párizsiak elleni vereség idegenben volt, tehát ha csak a hazai pályán játszott mérkőzéseket veszem figyelembe, és - ugyebár - nem árt ezt tenni, hiszen ezúttal is otthon játszik a Lyon, akkor tényleg azt lehet mondani, hogy augusztus vége óta veretlen az együttes.

Mégis nem ezt a szép sorozatot említem fő helyen, ugyanis nekem elegendő annyit tudni, hogy Nabil Fekir most már pályára fog lépni a Hoffenheim ellen. Nekem bőven elég ennyit tudni erről a találkozóról, hiszen így már eléggé biztos vagyok abban, hogy nem fog kikapni hazai pályán a Lyon, és Fekir már egymagában is elegendő ahhoz, hogy a franciák felé billentse a mérleg nyelvét.

Persze, olyasmivel is "előjöhetnék", hogy Dubois és Gouiri, illetve Amiri, Posch, Rupp, Szalai, Geiger, Hubner és Vogt nem fognak játszani, ám bevallom, hogy a fentebbiek tudatában nekem már csak a magyar vonatkozás érdekes ebből az előbbi névsorból. Egyébként a csatár Szalai Ádám betegség miatt lesz kénytelen hiányozni a vendégektől.

A két csapat közötti első mérkőzés igencsak izgalmasra sikeredett: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3. Ezúttal nem várok hasonlóan látványos és eseménydús mérkőzést, hanem mindössze csak annyit várok, hogy 1-2 góllal jobbnak bizonyul majd a Lyon.

Ja, majd elfelejtettem: az a “DNB” a tippnél csak amolyan biztonsági dolog. Semmi más és/vagy semmi több.

Lyon - Hoffenheim: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp