Az általam régóta figyelt török csapat a belga Genket fogadja. Az első mérkőzésen a Genk egy utolsó pillanatos góllal előnyt harcolt ki ugyan, de a mérkőzés abszolút nem lefutott.

A török csapat egy újhullámos együttes, Patrick Kluivert az edzőjük, akit június 30-án neveztek ki, tehát két hónapja tölti be a posztot. Előtte Vincenzo Montella edzette a csapatot, vele érték el a legnagyobb sikerüket: negyedik helyen végeztek a tavalyi év végén, amivel kiharcolták a Konferencia Liga selejtezést. Nagyon nemzetközi a keretük, és amit én eddig láttam tőlük, az bíztató. Támadójellegű, okos focit játszanak. Kevés nemzetközi téren ismert játékosuk van, de például Belhanda, Niang, Ndiaye neve ismerős lehet, és hát itt vezet le a portugál Nani is.

Komolyan veszik a nemzetközi kupát, a román CFR Cluj ellen 1-1, 2-1-el jutottak tovább, majd jött a horvát Osijek kivégzése (5-1), a visszavágó 2-3 már nem jelentett sokat. Ezután érkeztünk el a Genkhez. A meccset néztem, benne volt a sok gól, végül három lett. Az Adana megszerezte a vezetést a második félidő első percében, és utána vált igazán izgalmassá a derbi. A belgák percenként veszélyeztettek, de mégis két pontrúgás után tudtak győzni. Viszont a török kontrái iszonyat veszélyesek voltak, különösen az első félidőben volt pár nagy ziccerük!

Mi várható? Szerintem a törökök mennek előre, mint a meszes. Baromi jó kis játékot tolnak, a Genknek simán meggyűlhet a baja velük. Nem tudnám azt mondani, hogy továbbjutnak, van esélye a hazaiaknak, akik nagyon motiváltak. Úgy vélem, hogy ha egy gyors gól születne, amire van esély, akkor nagyon látványos, gólzáporos meccs kerekedhet. Én a törököknek szurkolok, mert szimpatikus kiscsapat.

Adana Demirspor - KRC Genk: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp