Jön a FIBA kosár vb-én a második kör, itt még két meccset kell játszani. USA magával hozta az eddigi eredményeit, ami ugye eddig hibátlan teljesítmény, nem is nagyon lehetett más, hisz a görögök sem tudták megállítani Kerrék csapatát Giannis nélkül.

USA legnagyobb sztárjai nélkül jött, de igazi csapatként működik, és valószínűleg szokik össze egyre inkább. Nincs gyenge láncszem, akadnak egy-egy meccsen rosszabb teljesítmények, de igazából ilyen szintű keretnél belefér.

Új Zéland ellen még az első meccsen beragadtak, Új Zéland el is húzott vagy 10-12 ponttal, aztán mégis 99-ig jutott USA. A másik két meccsen már 109 és 110 pont jött, pedig azok sem voltak olyan teljesítmények, melyeken ne lehetett volna, ne lehetne javítani.

Montenegró a Litvánia elleni találkozóját hiába kezdte jól, ha rosszul folytatta. Az első negyed igazi kosáresőt hozott, aztán Valanciunas-ék folytatták a termelést, de a montenegrói triplák nem akartak a helyükre kerülni. A két középső negyed betli volt, és ott el is ment a meccs, és elment a továbbjutás is, mert ahhoz nekik bravúr kéne.

USA abban erős, hogy van 12 játékosa, akik nagyjából azonos szintet képviselnek, és ez a szint nincs alacsonyan. Amikor a kezdők kezdenek ülni, nincs minőségi romlás, mert a padról Reaves-ék is minőséget hoznak. Még Kessler is kegyetlen jó, de ugye neki legtöbbször percek jutnak. Kb. így is több pontja és blokkja van, mint játékperce :D

Aztán a Team USA-nél korrektül estek a triplák, de még olyasmire nem emlékszem, amikor úgy zsinórban elkezdtek potyogni. Mert lesz ilyen is, és nem kizárt, hogy ez Montenegró ellen jön. Perryék azért a felkészülési fázisban is 'jelezték', hogy meg lehet szórni őket. Litvánia is dominálta Montenegrót, kintről szétdobták őket, ha széthúzták őket a litvánok, Valanciunasék csináltak a festékben, amit akartak.

USA - Montenegro: Total Points by USA - Including Overtime - Felett/alatt tipp