Mi történt a Liverpoollal? Nehéz válaszolni erre a könnyű kérdésre, csak azt látjuk, hogy valami nem stimmelt, és most már nem egy-két meccsről van szó, hanem tendenciáról. Itt van a keddi BL-meccs a Crvena Zvezda ellen, ahol az első 13 lövés egyike sem talált kaput. Bunda vagy bambaság? Alig-alig harcolt ki szabadrúgást a 'pool még a meccs vége felé is, tehát a gyengébb Zvezda úgy tartotta két gólos előnyét, hogy nagyon az időt sem húzta, meg agyon sem rúgta a Vörösöket. De itt volt az Arsenal elleni 1-1, ott sem a Liverpool volt domináns, és igazából a pressing is lepkefing volt. Mi let ezzel a csapattal? Mi lett azzal a csapattal, amely tavaly nekiment a Citynek, és sokkalta góljaival, agresszivitásával? Most behúzott farokkal állt oda Klopp csapata, és igazából 90 percig néztük a semmit, miközben tűzijátékot vártunk. Kemény pornó helyett 90 perces előjátékot, olyat, amelyet általában áttekerünk, és nem vagyunk rá kíváncsiak.

Új lap

Remélem, ezt mondja majd Klopp is, mert gödörben a Liverpool, ahonnan gyorsan ki kell mászni. A BL-ben kb. a továbbjutás múlhat ezen a vereségen, de maradjunk a PL-nél. A vendég csapat hétvégén az Anfielden a Fulham lesz, a liga leggyengébb védelmével rendelkező együttes. A Huddersfield elleni hétfői zakó után az utolsó helyre csúszott, ahonnan egyhamar nem jön fel. Következő három idegebeli meccsét a 'pool, a Chelsea és a Man. United ellen játssza, hát nem egyszerű.

Én abban bízom, hogy a Vörösök azért szeretnék kompenzálni a szurkolóikat, és van is miért. Azt is remélem, Fabinhót nem erőlteti Kloppó, mert szegény brazil az Arsenal ellen is vakond volt. Folyamatos késésben, gondolkodásban is lassú volt, nem kell ő oda, és ha én látom, talán Klopp is. E bajnoki után válogatott bohóckodás jön, kéne egy jó kis önbizalom-növelő bajnoki, ahol a 'pool agyonveri ellenfelét, hibákra készteti, letámadja, labdákat szerez, gólokat lő. Én abban bízom, hogy azt a Liverpoolt fogom látni, amely erre képes, és nem azt, amely lassan nézhetetlenebb focit játszik Mourinho Unitedjénél. Ok, eddig még valamelyest eredményt legalább hozott, de megszaporodtak a remik, és a RSB ellen a BL-ben kijött, hogy ennek a pöcsölésnek hosszú távon nemhogy bajnoki cím nem lesz az eredménye, de még a top4 is kérdésessé válik. Van itt lóerő, csak rá kéne lépni a gázpedálra. A feltámadáshoz pedig nincs ideálisabb ellenfél a földön fetrengő, gyenge védekezéssel bíró Fulhamnél. Egy ilyen Cardiff ellen látott 4-1, 5-1 körüli eredményt várok.

Liverpool - Fulham: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp