Elstartolt a suli, elstartolt a kézilabda NBI, és egyre több teremsport bajnoksága, szóval mocsok nehéz leírni, de itt az ősz! Na de annyi baj legyen.

Az NBI is elstartolt, a női bajnokságunk topnak számít a világon, ha nem is a közvetlen top, mert a dán sem kutya, de azért igencsak acélos. Mivel az EHF kizárta az orosz együtteseket, így a BL-mezőnyt ki kellett tölteni, és nem adott lehetőséget mondjuk feltörekvő országok bajnokának, így a DVSC is kedvezményezett lett! Több csapat sem kérte a meghívót, azért ebből is látszik, hogy a BL sok csapat számára teher, sok csapat számára inkább nyűg.

A Debrecen a BL-főtáblára került, aztán hogy megy majd a kettős terhelés, az jó kérdés. Az biztos, hogy a DVSC kézisei izgatottak, és nagyon remélem, hogy annak tudatában már most élesek a csajok, mert a Bajnokok Ligája kezdés közel van, már napokban számolandó.

De az is fix, hogy a DVSC szeretne a bajnokságban is méltó partnere lenni a két nagynak. Az előző idényben is méltó partnere volt, az EHF sem véletlenül vágta hozzá a DVSC-hez a BL-meghívót. A felkészülési fázis alatt is igyekezett a hajdúsági csapat méltó ellenfeleket választani, kétszer játszott az FTC-vel, román együttessel, szóval Kácsorék nem arra mentek rá, hogy hazai kisebb tudással bíróegyüttesek ellen építsék az önbizamat, és fessenek fals képet.

Volt egy-két érkező, egy-két távozó, de talán picikét erősebbnek tűnik a Loki. CG személyében van egy bitang jó kapus, és ha már kapus, Pijevic pedig épp távozott Fehérvárról. Tóth is remek kapus, biztos megoldják, de azért a DVSC nálam sokkal masszívabb.

Azt sem lehet mondani, hogy a Debrecennek mumusa a Fehérvár, az előző években is bucira verte a hajdúsági együttes az Albát. Azt gondolom, a DVSC félidőnként 3 góllal biztosan jobb, és ha minden összeáll, akár a közte is simán reális ezen a találkozón.

Fehérvár KC (n) - DVSC Schaeffler (n): Hendikep - Hendikep tipp