A FIBA 2023-mas világbajnokságán elég sok a meglepetés a 2. körben. Hogy itt a jordán siker mennyire lepne meg, az jó kérdés, de nagyot nem szólna, mert csak pár ponttal esélyesebb Mexikó.

'Alsóházi' találkozó, magyarán a 17. helytől lefelé lévő pozíciókért küzdenek, már amennyire küzdésnek számít. Úgy igazán egyik félnek sem számít a meccs, nyílván jobb nyerni, mint veszíteni, meg csak világbajnokság, de Olimpiához nem számít, meg sehová sem. Itt a meccs, lehet játszani, és ha már lehet játszani, akkor szerintem JÁTSZANI fognak a felek.

Akadnak kérdések, ilyen kérdés a jordán 'légiós' Hollis-Jefferson állapota. USA ellen előbb a bokaszalagok húzódtak, aztán egy foultos blokk-kísérlet után esett egy nagyot, azóta árnyéka önmagának. De játszik, méghozzá sokat, szóval bízom benne, hogy picit javult az állapota, és támadja majd a gyűrűt ezerrel. Meg abban is bízom, hogy a társai nem lesznek annyira vakon, mert HJ több forintos labdát osztott a társaknak, csak ugye az a fránya gyűrű, olyan kemény, mint a beton, mindent kidob.

Mexikó játssza a kosárlabdát, méghozzá próbálja a modern, a sok triplára épülő játékot erőltetni. Új-Zéland ellen toltak egy gálaszerű 200+ pontos találkozót, ott igazi adok-kapok ment. De előtte Egyiptom is dobott 100+ pontot Mexikó ellen, ebből azért látszik, hogy nem a védekezés Mexikó erőssége. Egyébként az a pán-amerikai zóna híres erről, Dominika, Puerto Rico, akár Kuba, tudnak igazán vad overekbe bonyolódni. Úgy vélem, itt a viszonylag picike tét miatt megint nem a védekezések lesznek előtérben, szóval várok egy komolyabb kosáresőt, mindenképp 170 fölé várom őket.

A torna előtt volt egy felk. meccsük, ahol 158 pontot dobtak, de ott Mexikó hozott egy 9 pontos 2. negyedet. Bízom benne, hogy most hasonló leolvadás nem lesz, de ha lesz is, simán benne van ebben a meccsben, hogy egy másik negyedben pedig a triplazápor zúdul a Jordán csapatra, és 30 pont fölé jut Mexikó egy negyedben.

Jordánia - Mexikó: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp