Szokásos tipp a szokásos Paks-mérkőzésre. A Groupamában végre azt a játékot láttam a zöld-fehérektől (mármint a paksiaktól), amit megszerettem, így pedig viszonylag nagyobb biztonsággal lehet a gólokra fogadni.

A Fradi megmutatta, hogyan kell a Paks ellen játszani, hogyan lehet csírájában elfojtani a játékukat. Ha Fehérváron kielemezték a Fradi játékát, akkor pedig esélyekkel léphetnek fel az Atomvárosban. Bognár György szerint a pontrúgásokat nem védekezték ki jól, szerintem meg úgy an bloc volt gyenge a védekezésük. Az a probléma, hogy nincs meg az az erő előre játékban, ami a korábbi években volt, a középpálya-csatársor közötti dinamizmus hiányzik a csapaton belül. Ezt a flowt láthatóan nehéz megtalálni, így pedig akad a játék.

Viszont egyszer ki kell jönnie a lépésnek! Az Újpest elleni hazai meccsükön voltak periódusok, amikor tetszetős volt a támadójáték, az egy percen belüli két gól mutatta a régi Paksot. Valami ilyesmit kellene tenniük most!

A Fehérvár javuló tendenciát mutat, ami nem csak az eredményekben mutatkozik meg, hanem a játékukban is. Bár szerintem a Mezőkövesd ellen sem volt olyan „hú de fasza” a csapat, de Kalmár mintha kezdené érezni a többieket, már sikerült egy gólpasszt adnia.

A Fehérvár eddig kétszer játszott olyan csapat ellen, amelyik támadni is akar. Az Újpest és a Ferencváros ellen. Mindkét alkalommal jó meccs kerekedett, méghozzá első félidős gólokkal. Azt veszem ki ebből, hogy a Fehérvár – annak ellenére, hogy a védekezése korántsem tökéletes – bele mer menni a nyitottabb játékba, mer támadni, és mer futballozni.

Az nem kérdés, hogy a Paks hasonló stílusú csapat, és az ugyanazon stílus találkozásából nekem tetszenek ismét a gólok. Az első félidőre szavazok, a Paks inkább ebben a játékrészben aktív mostanában.

Paksi SE - MOL Fehérvár: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp