A hétvégi meccsdömping kezdetét veszi, az Egyesült Királyságban pedig már korán fél kettőtől elindul a meccs özön.

Amíg Premier Leagueben egy meccs kezdődig ebben az időpontban addig a egy osztállyal lejjebb már egyből három meccsel csapnak a lecsóba, én eme találkozók egyikét pécéztem ki magamnak.

Több nagy múltú és nem is olyan rég a PL fixt tagjaként létező egylet küszködik a Championshipben, ilyen a Birmingham is, akik az Aston Villa árnyékában léteznek és a harmadik birminghami klubbal a Westr Bormwich Albionnal harcolnak a feljutásért.

A rajt remekül sikerült a fiatal mester John Eustace vezetésével, hiszen négy kör után hibátlanok, három siker mellett egy idegenbeli döntetlen csúszott csupán be a nyitányon. A hét közben lehet mondani beáldozták a sokaknak nyűgként jelen lévő EFL Cupot, ahol a Cardiff ellen hasaltak el egy "könnyed" 1-3 -mal, de a kezdőn is meglátszott, hogy ez a sorozat egyértelműen perifériára szorult, első számú feladat a lehetséges feljutás kivívása.

Vendégül a hírhedt kemény szurkolóiról híres Milwall érkezik a Saint Andre's Trillion létesítménybe, akik két győzelem mellett két vereséggel indultak neki a "húsdarálásnak a Championshipben.

Próbálnak betonbiztos védekezéssel operálni Gary Rowett fiai, ami az eddigi négy bajnokijukon is jól látszik, két győzelmüket 1-0 val abszolválték, egyszer minimális 0-1 -re kaptak ki, míg a Norwichnál futottak bele 3-1 -el jobban a késbe.

Idegenben ez a taktika nem biztos, hogy hosszútávon eredményre vezet, látva a Birmingham City látványos remek rajtját én azt mondom, ha nehezebben is, de újra otthon tartja a három pontot majd a "The Blues". Tippem: 2-1

Birmingham - Millwall: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp