A Darmstadt csapata véleményem szerint jelenleg a Bundesliga leggyengébb csapata. A Liverpool elleni felkészülési mérkőzést volt alkalmam követni, hááát, 10 perc alatt félgőzzel rúgtak kettőt a Vörösök nekik, utána meg már nem igazán erőltették a játékot.

Valami ilyesmi erőtlen játékot láthattuk tőlük a Frankfurt (0-1) és az Union Berlin (1-4) ellen is. A berliniektől hazai pályán kaptak egy négyest úgy, hogy az Union a 21. perctől emberhátrányba játszott. Szégyen, gyalázat volt a mutatott játék. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a DFB Pokalból a Regionalligás (!) Homburg ütötte ki őket 3-0-ra, akkor látjuk, hogy nagyon bő az elsőosztályú gatya. Itt hamarosan edzőváltás lesz!

Talán pont a Bayer Leverkusen ellen. A Lever szerintem idén félelmetesen erős lesz, Xabi Alonso jól megtalálta a csapat játékát, illetve a játékosokat az elképzeléseihez. A Leipzig elleni mérkőzésen már megmutatták a dinamizmust, amit még meg tudtak fejelni a Mönchengladbach elleni idegenbeli mérkőzésükön (3-0). Olyan atomjó focit toltak, hogy öröm volt nézni. Nem hittem volna, hogy a Borussiát nullán tudják tartani, de megoldották ezt is.

Amíg nem kezdődik el a nemzetközi szereplés, addig szárnyalni fog a Bayer, aztán megnézzük, hogyan bírják a kettős megterhelést. Az Európa Liga csoportkör szerintem baromi jó lesz fogadás szempontjából, mert a Molde, Hacken, Qarabag hármast péppé tudják verni. Én Boniface és Wirtz játékát látom kulcsfontosságúnak, tőlük most is várható a gól.

Szerintem az első félidőben elintézik a Darmstadt csapatát, ebben biztos vagyok. Ha lehet valamelyik fogadóirodánál olyat tenni, hogy a Leverkusen az első félidőben over 2,5 gólt szerez, azt pakolnám ezerrel. A játékban viszont maradok a biztonságibb tippnél, az AH over 2 az első féldőre szerintem tökéletes választás lenne, de unibetnél ilyen nincs, így marad az 1,5 over.

Bayer Leverkusen - Darmstadt 98: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp