Szerintem ez a Bayern München idén nem lesz bajnok. Thomas Tuchel annyira töketlenné tette a csapatot, hogy örülhetnek, ha dobogón végeznek a szezon végén.

Tuchen a totális futballt száműzte, helyére pedig egy biztonságibb játékra épülő, lassabb focit honosított meg. Megszerezték ugyan Harry Kane-t, aki a gól/meccs átlagot fogja hozni, de összességében a csapat játéka visszaesett a tavalyi évhez képest. Nem értem egyébként ezt a Goretzka-sztorit sem, mit basztatja őt annyit Tuchel, amikor szerintem egy baromi jó játékos, amikor ő pályán van, sokkal támadóbb a csapat, és a stabilitást is megadja. Az való igaz, hogy Kimmich mostanában szürkébb a középpályán, neki jót tenne a jobbhátvéd pozíció, de ugye ő meg, egy szent tehén, hozzá nem lehet hozzányúlni. Én inkább itt látom a problémát, tehát nincs igazi jobbhátvéd a csapatban, Mazraoui mellett nincs más alternatíva Pavard távozásával. Szóval Kimmich bácsinak vélhetően vissza kell térnie oda, ahol szerintem nagyon jól játszott mindig is. Tuchen beszariságát jelzi, hogy ezt csak úgy merte meglépni, mintha kényszer lenne a csapaton belül, és Kimmichnek kellene feláldoznia magát a középpályáról. Szánalmas ez a Tuchel.

Tuchen a védelmet is biztosabbá szerette volna tenni, ezért jött Kim. Jól kitalálta Tuchel, hogy majd De Ligttel ketten jól ellesznek, Upamecano pedig majd padozik. Erre mit látunk? Folyamatosan a francia van a kezdőben, mert a holland óriásiakat betlizik, formán kívül van. Ha még hozzávesszük Ulreichot a kapuban, akkor végeredményben kapunk egy szar védelmet, és kapunk egy visszafogott támadójátékot, plusz egy Harry Kane-t.

Ezzel is be tudták húzni a két bajnoki mérkőzésüket, de valljuk be, nem voltak azok olyan simák. A Werder ellen gyorsan lőttek egy gólt, aztán a Werdernek volt egy lesegyenlítése, és lényegében semmit, azaz semmit nem láttunk a Bayerntől támadójátékban a 75. percig. Aztán az Augsburg ellen is az első félidőben két kamu góljuk volt (egyik egy bohóc öngól, másik egy büntető), tehát nem láttunk érdemi akciógólt ekkor sem.

Ha kikapnak egy komoly támadójátékot játszó ellenfelet, mint volt az a Lepizig, akkor komoly gondban vannak.

Most egyetlen szerencséjük van. A leggyengébb védelemmel találkoznak ebben a szezonban. A Gladbach két mérkőzésen kapott 7 gólt, most látok esélyt először arra, hogy Harry Kane szétszedi az ellenfelet. Szerintem most megéri az első félidőre szavazni gólok tekintetében, mert a Gladbach úgy fog előre menni, mintha meszet evett volna, egy múlt heti 0-3-at hazai pályán kell helyrehozni, méghozzá egy Bayern ellen. A három gól az első félidőben most végre meglehet egy Bayern mérkőzésen.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp