Felemás rajtot vett a két csapat a 2023/34-es szezonban. 15 hely választja el a csapatokat, amíg Postecoglou csapata veretlenül a harmadik helyet foglalja el addig a Burnley csupán a 18.pozícióban van.

Harry Kane távoztával nagyon féltették a csapatot. A felkészülés során még ontotta a gólokat az angol válogatott támadó és mivel Son sincs közel sem csúcsformában problémák kezdtek körvonalazódni. A csapat viszont eddig erre teljesen rácáfolt és tette ezt mind úgy, hogy Richarlison eddig mind a három bajnokin full vakon volt és folyamat 6.5 körüli értékelést kap a szakértőktől.. A Brentford elleni nyitófordulóban még csak egy remit sikerült kiharcolniuk (2:2) hátrányból, pedig a második félidőben meddő mezőnyfölényben voltak és beszorították ellenfelüket a kapujuk elé. Ezt követően viszont a Manchester United majd a Bournemouth is 2-0ra kikapott tőlük, tehát stabilan hozták a két lőtt gólos átlagot. Az EFL kupából kiesett a csapat miután kedden a Fulham ellen büntetőkkel szenvedtek vereséget. Teljesen felforgatott kezdővel léptek pályára, így ez nem is akkora meglepetés és látni melyik sorozat élvez valóban prioritást.. A mai meccsre így összeállhat a legjobb 11 ismét frissen, önbizalommal telve. Főleg úgy, hogy egy olyan csapat ellen játszanak akiket öt alkalomból négyszer elszoktak kenni.

A Burnley piszok gyengén kezdte a szezont. A Manchester City elleni hazai 0-3as zakóra még lehet magyarázat, de az Aston Villa ellen aligha kellett volna szintén otthon három gólt benyelni. Ma pedig harmadszor is a Turf Moor lesz a meccs helyszíne, így elég csúnyán nézhet majd ki ha három hazai meccsből nulla egységgel jönnek ki. Vincent Kompany helyzete tehát nem rózsás és ha megnézzük hogy a MU és a Newcastle is ellenfelük lesz hamarosan akkor felsejlik a szemem előtt akár egy 0-0-6 os bajnoki rajt. Kis önbizalom löketet kaphatott a csapat az EFL kupában a Nottingham felett aratott győzelemmel (0-1), de a meccset szerdán játszották így egy nappal kevesebb pihenőjük volt mint Sonéknak illetve ami még nagyobb baj hogy Vitinho , Ramsey és Ekdal is megésrültek így játékuk erősen kérdéses, mellette pedig Zaroury piros lapos eltiltását tölti ma.

Várható kezdő11:

Trafford; Roberts, Al-Dakhil, O'Shea, Delcroix; Manuel, Berge, Cullen, Koleosho; Amdouni, Foster

Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Maddison, Bissouma, Sarr; Kulusevski, Richarlison, Son

Mindent összevetve szűk vendég győzelmet várok.

Tipp: 1-2

Burnley - Tottenham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp