Harmadik fordulójához érkezett a német Bundesliga 1. küzdelemsorozata és az eddigi két forduló után elérkezettnek látom az időt, hogy foglalkozzak az egyik kedvenc csapatom soron következő mérkőzésével. A Bayer Leverkusen csapatáról van szó, akik okoztak már nekem elég sokszor csalódást, de életem legmagasabb szorzójú nyerő szelvényében szerepeltek anno, ezért kicsit mindig másképpen tekintek rájuk. Ma, reményeim szerint érvényesítik a papírformát a soros bajnokijukon és lehozzák a mérkőzésüket legalább két gólos előnnyel a Darmstadt 98 ellen.

Bár még nagyon a szezon elején járunk, de az már most kijelenthető, hogy kifejezetten jó húzásnak bizonyult a leverkuseni vezetők részéről Xabi Alonso tavaly októberi kinevezése a gyógyszergyáriak élére. Akkor egy finoman fogalmazva is igencsak bukdácsoló csapatot hozott fel végül az automatikus EL csoportkört érő 6. helyre. Ez több is lehetett volna, ha nincs a már-már vállalhatatlan utolsó 5 forduló, de volt. Viszont az új szezont, a komoly nyári vérátömlesztést követően, dobogó esélyesként nyitották úgy, hogy két erős ellenfél ellen nyitottak. Már a Lipcse elleni nyitótalálkozójukon is látszódott, ami Mönchengladbach elleni mérkőzésükön ki is teljesedett, hogy az új szerzeményeik a régi maggal vegyítve nagyon passzolnak Alonso elképzeléseihez. Nem akarom elkiabálni, de a belga Royale Union SG-től érkező Victor Boniface személyében igazi csiszolatlan gyémántot találtak a távozó Diaby Moussa helyére. Vagy említhetném az éppen a múlt heti ellenfelüktől érkező rutinos középpályást Jonas Hofmann-t is, aki zökkenőmentesen átállt új csapata játékára és itt is elkezdte szórni a gólpasszait. Ma is egy intenzív, kreatív támadójátékot várok a hazai csapattól, melynek a szerzett gólokban is jelentkeznie illene.

Az újonc Darmstadt 98-tól eddig csak annyit láthattunk, hogy megpróbálja elrontani ellenfele játékát. Tényleg hosszú még a szezon, de az eddig látottak alapján nem túlzás kijelenteni, hogy Torsten Lieberknecht csapata a kiesés egyik fő várományosa. A Frankfurt elleni nyitómeccsükön még úgy ahogy tartották magukat a kék-fehérek, de az Union Berlin elleni hazai fellépésük már kínosra sikeredett. Úgy kaptak ki 4:1-re, hogy a 21. perctől emberelőnyben játszottak. Nem rossz csapat a berlini, de ennyire azért nem is jó. Ezzel a demoralizáló vereséggel a hátuk mögött érkeznek Leverkusenbe, ami nem sok jót vetít előre számukra.

Az ilyen hendikep fogadásokban mindig benne van a veszély, mert az 1:0-ás győzelemért ugyanúgy három pont jár mint az 5:0-ért. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy annak a különbségnek, ami a két csapat között pillanatnyilag van, a 90 perc végére gólokban kell realizálódnia.

Bayer Leverkusen - Darmstadt 98: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp