Lehet örömködni a Liverpool háza táján mostanság, ugyanis egészen elfogadható az az eredménysor, ami az idei első három bajnokin letudtak, tekintve, hogy 3 meccs alatt lement két idegenbeli rangadó, és 2 győzelem mellett egy döntetlent sikerült szerezni, bőven vállalható kategória.

Ugyanakkor a mutatott játék már bőven hagy kivetni valót maga után. A nyitő fordulóban a Chelsea ellen mindössze 35 százalékban birtokolta a labdát a Pool, ami a Klopp éra legalacsonyabb labdabirtoklási aránya. A Bournemouth ellen az első 10-15 percben semmit nem tudtak kezdeni a vendég letámadással, és szerencsésnek mondhatják magukat, hogy ebben az időszakban egy gólt nyeltek be. A Newcastle is remekül presszingelt a hatalmas hibákra képes liverpooli védelemre, jött a gól, a Van Dijk kiállítás, és a rengeteg helyzet, de ott is hatalmas karaktert mutatva (na meg a szerencsefaktor is óriási volt) emberhátrányban forditott a Liverpool.

A mai meccsnek úgy mennek neki, hogy CB poszton Van Dijk eltiltott, Konate sérült, maradt a kezdőbe Matip, akinek a teher bíró képessége 60-70 környékén mozog, a sebessége már nem a régi, mellette pedig minden bizonnyal Gomez fog játszani, aki szintén nem a legmagabiztosabb arcát mutatja az elmúlt időszakban.

Unay Emery alatt ez az Aston Villa a kiesőjelölt státuszkoból stabil TOP 10-es KL-EL helyekért küzdő csapat lett, és az idei szezont is remekül kezdték. Na jó a nyitófordulóbeli vereségüket a Newcastle otthonában nem kell idevenni, viszont utána kitömték az Evertont és a Burnleyt is, illetve sikerrel vettek egy KL selejtezőt is, ahol 8-0-ás összesítéssel sikerült továbbjutniuk.

Elnézve a Liverpool elmúlt mérkőzéseit és CB problémáit, illetve az Aston VIlla remek formáját ma is outscore-ra lehet számítani, szerintem mindkét csapat szerezz gólt ezen a mérkőzésen.

Liverpool - Aston Villa: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp