A 16 közé jutásért a negyedik körben orosz-fehérorosz meccset is rendeznek a nőknél, itt nem lesz kérdés a kézfogás a mérkőzés után ...

Daria Kasatkina jó pár éve az orosz tenisz legígéretesebb fiatal játékosaként volt számontartva, aki egy-egy remek tornával mindig előrukkol szezononként, és a teljesítménye elegendő a fix TOP20 -as tagsághoz, de ennél semmi több, azt a bizonyos gátat, ami bevezetné őt a szűken vett elitbe nem tudja átugrani.

Kasatkina mindennapjait a youtubeon is megtekinthetjük, már akit érdekel, hiszen jégtáncos barátnőjével Natalia Zabiiakoval heti rendszerességgel vagy még sűrűbben megosztják a közösségi felületeken mik történnek velülka versenyeken.

A US Openen eddig vaj könnyű sorsolást kapott Kasatkina, ám mindkét amerikai ellenfele, Alycia Parks és az Australian Open győztes Sofia Kenin ellen is alaposan kellett kaparnia az első szettek elvesztése után, végül sikeresen. A harmadik körben a szintén a lányokat kedvelő belga Greetje Minnent már sikerült két szettben megoldania.

Ám itt jön a bökkenő, hiszen jön a legmagasabb polcról érkező Belarus Aryna Sabalenka, akinek az agresszív stílusával eddig sem tudott nagyon mit kezdeni Kasatkina, elég csak a közelmúltbeli, két hete megejtett Cincinnatiban rendezett meccsüket említeni, ahol a fehérorosz 6:3,6:3 -ra nyert.

Sabalenka New Yorkban mutatott formáját nézve, most sem fog kegyelmezni, eddig alig töltött perceket a pályán, Zanevskát 6:3,6:2, Burraget 6:3,6:2, Burelt 6:1,6:1 -re verte el.

Kétségtelen a tudásuk közelebb van egymáshoz, mint az előzőeké, de ezen a szinten pörgő Sabalenkát Kasatkina sem fogja most megállítani.

Kasatkina, Daria - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp