Jönnek a hét közepétől újra az Eb-selejtező mérkőzések a 2024 -es Németországban rendezendő kontinensviadalra. Szépen bezsúfolva egy naptári évre, régebben még előző év szeptembertől következő év novemberig tartott egy selejtezős sorozat, de hát a pénz nagy úr, teljesen átszabták mostanra a futball térképet és a naptárakat is.

De térjünk vissza a J csoportba, ahol torony magas esélyesként teljesít a luzitán válogatott.

Négyből négyet húzott be eddig a belga Roberto Martinez edzette portugál nemzeti tizenegy, ráadásul úgy, hogy gólt sem kaptak. Sorrendben Liechtenstein (4-0 otthon), Luxemburg (6_0 idegenben), Bosznia-Hercegovina (3-0 otthon, Izland (1-0 idegenben).

Most pedig Szlovákia a soros vetélytárs akit várnak a kínzó padra.

A szlovákok próbáltak másolni minket, megirigyelték, hogy találtunk egy jó olasz edzőt Marco Rossi személyében, ők az aliexpress hasonmását szerződtették tavaly, Francesco Calzonat. Calzona 2008 -tól egészen 2022 -ig csupán másodedzőként és technikai managerként tevékenykedett a Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari és Napoli csapatainál. Ez egy óriási ugrás a karrierjében hirtelen. A nyitás nem is sült el túl jól, hiszen hazai pályán a nemzetek ligájában kikaptak az azeriektől (1-2), majd megint otthon csak remiztek a belaruszokkal (1-1). Jött két barátságos meccs Montenegró (2-2 és Chile (0-0) ellen kozmetikázásul. A selejtezőket ebben a gyengus csoportban viszonylag jól vették, a hazai döntetlen Luxemburg ellen még betli számban mehet (0-0), de utána verték a bosnyákokat (2-0), Izlandot (2-1) és Liechtensteint (1-0). Így első ránézésre kedvező szituációban, másodikként várják "rangadóra" a portugálokat, de láthatjuk, hogy tényleg más kávéház ez a portugál csapat és ebből a csoportból nem lepődnénk meg, ha 100% -os mérleggel jutnának ki az Eb -re Ronaldoék. Sima vendég sikert várok pénteken Pozsonyban a Tehelné Polé Stadionban.

Szlovákia - Portugália: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp