Hétfőn pihenő, költözés, ez-az, amaz, aztán kedden jönnek a negyeddöntők. Ha már költözés, azt a litvánoknak nem kell, ők maradnak, ez egyből egy előny.

Gondolkodtam is, hogy a litván győzelmet húzom be, mert szerintem sima lesz, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy: over

Sok dolog szól mellette. Ha megnézem a litván és a szerb csapat H2H meccseit, akkor azt látom, hogy vagy sok pont, vagy kevés születik. Őszinte leszek, el nem tudok képzelni ilyen 77-71-et. Én stabilan 80 pont fölé várom mindkét együttest, nálam ez az origo.

Litvánia az valami iszonyat stabil. Írtam többször, hogy stabilan játszanak, nincs üres periódus, 20 negyedből 3-szor maradtak 20 pont alatt, de akkor is épphogy. Stabilan dobják ezt a 20-25 pont közötti termést negyedenként, és nincs náluk lyukas poszt. Remek triplázás, remek játék a festékben, minden klappol. USA ellen is nyertek, sőt nem gyengén, hát mi önbizalma lehet most annak a csapatnak.

Szerbia szintén jó eddig, viszont náluk, amikor ellenállásba ütköztek, ott jött is a pofon az olaszok ellen. Az a meccs Bogdanovic-on ment el, a 13-ból 1 jó tripla kevésnek bizonyult tőle. Viszont azt sem lehet mondani, hogy a szerbek rosszak. Kínát, Dél-Szudánt vagy Dominikát kegyetlenül megszórták, Puerto Rico is bőven 90 felett kapott. Viszont ezek lehetnek fals, félre vezető adatok is. Mégis úgy érzem, azért ez a szerb csapat most egyben van. Így, hogy Jokic nincs, talán a nyomás, az elvárás sem akkora. A szerb válogatott csapatként működik, és ez tetszik. Nem igazán látni széthúzás jelet, mindenki egy irányban húzza a szekeret.

Ha a számokat nézem, támadásban mindkét csapat elit. Remekül dobnak, mezőnyből a két legjobban dobó csapat a tornán. Bőven 80 fölé várom mindkét együttest, de ebbe a tippbe beleférhet, hogy az egyik csapat betlizik, mert itt tényleg mindkettő tudja ezt a 90-100 közötti termést, tehát simán jók lehetünk akkor is, ha csak az egyik félnek jön ki igazán a lépés.

Litvánia - Szerbia: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp